PalloTV - Jatkuuko HIFK:n tappioton putki?

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
29.05.2021

Jatkuuko HIFK:n tappioton putki?

HIFK kohtaa lauantaina FC Interin Bolt Areenalla kello 17.00. Ottelusta on odotettavissa taktinen koitos, kumpi espanjalaisista päävalmentajista vetää pitemmän korren? Katkaisevatko turkulaiset stadilaisten tappiottoman putken?

HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez ja turkulaisten käskyttäjä Jose Riveiro haluavat molemmat hallita palloa ja peliä. Pallollisena joukkueiden muoto on 3-5-2, mikä puolustaessa vääntyy 5-3-2-muotoon. Tästä asetelmasta ottelu ratkeaa siihen, kumpi onnistuu pääsemään kuskin paikalle, ottamaan pallon hallinnan ja kontrolloimaan pelin virtausta.

HIFK:n on onnistuttava pitämään Interin tehokas hyökkäyskalusto pois työmaaltaan. Sarjan ensimmäisissä otteluissa joukkueen kolmen alakerta on toiminut hyvin. Miten käy nyt kun vastaan tulee yksi maan tehokkaimmista hyökkäyskalustoista Timo Furuholm ja Benjamin Källman etunenässä? Yksinkertaisin ratkaisu olisi ottaa pallon hallinta. Ilman palloa edes Interin hyökkääjät eivät tee maaleja. Onnistuuko se HIFK:lta?

FC Interiä voidaan pitää ottelun ennakkosuosikkina. Alkukauden esitykset eivät ole vielä häikäisseet, mutta joukkueen peruspeli on ollut jengoillaan, mistä todisteena kakkossija sarjataulukossa. Hyökkäyspelissä turkulaisilla on joukkueen potentiaalin nähden vielä parantamisen varaa, mitä todentavat niukat maalin voitot ennalta heikompia joukkueita vastaan.   

HIFK:n alkukausi on sujunut seuran lähtöasetelmiin nähden hyvin. Tulosten valossa päävalmentaja Joaquin Gomez on onnistunut rakentamaan joukkueelleen tasapainoisen pelitavan. HIFK on HJK:n lisäksi sarjan ainoa tappioton joukkue.

Neljästä ensimmäisestä ottelusta HIFK on kerännyt 8 pistettä, 2-2-0, maalisuhteella 6-3, mikä oikeutta sarjataulukon kolmanteen sijaan. Avauskierroksella joukkue voitti FC Hakan kotona 2-0. Seuraavaksi joukkue päätyi 1-1 tasapeleihin SJK:n vieraana ja FC Hakaa vastaan kotona. Viime kierroksella stadilaiset hakivat 1-2 vierasvoiton AC Oulusta.

FC Interin alkukausi on pisteiden valossa sujunut ennakko-odotusten mukaisesti. Joukkue tulee HIFK-matsiin sarjataulukon toiselta sijalta. Sarjan viidestä ensimmäisestä pelistä on kertynyt 12 pistettä, 4-0-1, maalisuhde 8-5.

Avauskierroksella joukkue voitti KuPS:n kotona 1-0. Sitä seurasivat 2-1 tappio FC Lahdelle vieraissa ja 2-1 kotivoitto FC Hakasta. Kahdella viime kierroksella turkulaiset ovat voittaneet FC Hongan vieraissa 1-2 ja KTP:n kotonaan niin ikään 2-1.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: