PalloTV - KuPS kaatoi alati tehottoman SJK:n
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
10.06.2021

KuPS kaatoi alati tehottoman SJK:n

SJK:n ja KuPS:n tasainen vääntö päättyi torstai-iltana kuopiolaisten 0-1 voittoon. KuPS sai sen mitä oli tullut hakemaan. Oma pää pysyi puhtaana kurinalaisella puolustamisella. Ja kun joukkueessa on tarpeeksi laatua, niin se maalikin tulee, kuten tänään erikoistilanteesta. SJK:n maalinteko-ongelmat sen sijaan jatkuvat. Pelejä on vaikea voittaa, jos et tee maalia.  

Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä. Toisilleen tutut joukkueet kyllä pyrkivät hyökkäämään, mutta ei puolustamisensa kustannuksella. SJK:lle siinä ei ole mitään uutta. Seinäjokelaisten alkukauden pisteet ovat pitkälti perustuneet toimivaan koko joukkueen puolustamiseen.

KuPS oli päästänyt kahdessa edellisessä ottelussa peräti viisi maalia, joten myös kuopiolaisleirissä oli selvästi korostettu kurinalaisen puolustamisen merkitystä. Sen myötä pelitilanteista syntyneet maalipaikat olivat vähissä ensimmäisellä puoliajalla ja koko pelissä.

Yksi maali kuitenkin nähtiin. Peliä oli pelattu 20 minuuttia, kun KuPS sai vapaapotkun 20 metristä. Pallon taakse asettui Urho Nissilä, jonka komea laukaus painui SJK:n oikeaan ylänurkkaan. Maalin myötä ote siirtyi hetkeksi KuPS:lle, mutta ottelu tasaantui puoliajan edetessä. Puoliajalle mentiin kuopiolaisten 0-1 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaammissa merkeissä. Taktiset asetelmat olivat edelleen samat, mutta nyt SJK:n oli pakko lähteä hakemaan tasoitusta. Sen myötä peli aaltoili aluksi enemmän päästä päähän kuin ensimmäisellä puoliskolla. KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari reagoi asiaan. Kuopiolaiset lopettivat ryntäilyn ja siirtyivät menetysten jälkeen 5-4-1-muotoon ja matalaan blokkiin. Liekö Valakari tutkinut SJK:n tilastoja ja todennut, ettei SJK osaa tehdä pelitilannemaaleja?  

Lisäajalla nähtiin dramatiikkaa, kun KuPS:n toppari Diego Tomas tönäisi SJK-hyökkääjän nurin rangaistusalueella pelitilanteen ulkopuolella. Erotuomari näki tilanteen, josta seurauksena rangaistuspotku. KuPS-maalivahti Johannes Kreidl kuitenkin torjuu Emmanuel Ledesman laukauksen ja kuopiolaiset vievät voiton.

Torstai-ilta todisti, että KuPS pystyy pitämään nollan omissaan. Joukkueen pelaaminen ei ollut häikäisevää, kaukana siitä, mutta jämäkällä koko joukkueen puolustuspelillä on iso arvo sarjaa pelattaessa. SJK:n maalinteko-ongelmiin löytyy myös yksinkertainen selitys. Joukkueella ei vain ole tällä hetkellä sellaista hyökkääjää, joka tekisi plus kymmenen maalia kaudessa. Silloin hyväkin peliesitys jää usein ilman palkintoa.

SJK-KuPS 0-1 (0-1)

20ʹ 0-1 Urho Nissilä

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: