PalloTV - FC Honka vei voiton jumbofinaalissa
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
11.06.2021

FC Honka vei voiton jumbofinaalissa

AC Oulu hävisi perjantai-illan jumbofinaalin FC Hongalle 0-2. Tasapaksu ottelu ei tarjonnut jalkapalloilullisia hienouksia. Puolustustyö hoidettiin kurinalaisesti koko joukkueiden voimin, eikä vastustajaa päästetty yllättämään nopeilla suunnanmuutoksilla. Sen myötä pelitilanteista syntyneet maalipaikat olivat vähissä molemmissa päissä. Joukkueiden ero syntyi siitä, että Honka käytti vähäiset paikkansa paremmin hyväksi.  

Ottelun tärkeys näkyi molempien joukkueiden tekemisestä. Molemmat joukkueet olivat enemmän tai vähemmän pakkovoiton edessä. Oulun olisi pitänyt saada pistetilinsä auki, jotta kilpailijat eivät pääse karkuun. Hongan tavoite on kuuden parhaan joukkueen loppusarjassa, joten Oulusta oli saatava kolme pistettä, jotta edes haaveet loppusarjasta eläisivät.

AC Oululla on ongelmia luoda maalipaikkoja. Joukkueen päävalmentaja Jyrki Ahola totesi PalloTV:n otteluennakossa, että he tulevat panostamaan prässipeliin ja nopeisiin suunnanmuutoksiin. Ensimmäisellä puoliajalla joukkue pääsikin yllättämään Hongan pari kertaa nopeilla suunnanmuutoksilla, mutta ilman tehoja. Sen jälkeen Honka ei sitten enää ollutkaan yllätettävissä. Maalinteko on vaikeata, kun vastustaja ehtii joka kerta ryhmittämään 9 miestä pallon alle matalaan blokkiin.

Toinen selittävä tekijä AC Oulun tehottomuudelle on Veikkausliigan mitat täyttävien hyökkääjien puute. Oululaisten hyökkäyksissä ei ole vaaran tuntua. Katsomoon näytti siltä, että oululaishyökkääjät eivät yksinkertaisesti vain riitä, minkä alkukauden tilastotkin todistavat. AC Oulu kaipaa kipeästi maalintekijää. Hyökkääjää, joka pääse vastustajista ohi yksi-vastaan-yksi-tilanteissa. Oululaiset ovat epävirallisten tietojen mukaan etsineet vahvistuksia heinäkuun siirtoikkunaa silmällä pitäen.

Voitto oli todella tärkeä Hongalle. Sen saattoi nähdä tavasta, jolla pelaajat riemuitsivat maaleista. Eikä ottelun jälkeen ollut vaikeata arvata kummassa pukukopissa ottelun voittajat olivat. Voitonriemu kuului kauas stadionin lehtereille. Joukkueen päävalmentaja Vesa Vasara myönsi pelin jälkeen, että voitto oli helpotus. Voitto osti Hongalle hetken levähdysaikaa. Ja saattoi se pelastaa myös Vasaran työpaikan.

Honka oli tullut Ouluun nöyrällä asenteella. Espoolaiset eivät esittäneet mitään ihmeitä, mutta kun joukkue puolustaa kurinalaisesti ja hyökkäyspäästä löytyi riittävästi laatua, niin se riitti AC Oulua kaatoon.

Tappio kasvatti nuoren oululaisjoukkueen paineita entisestään. Sarjaa on pelattu neljännes, eikä joukkue ole onnistunut vieläkään avaamaan pistetiliään. Seuraava tilaisuus tarjoutuu kuitenkin jo ensi tiistaina, kun joukkue matkustaa yhden päävastustajansa KTP:n vieraaksi. FC Honka puolestaan kohtaa HIFK:n vieraissa.

AC Oulu-FC Honka 0-2 (0-0)

61ʹ 0-1 Dani Hatakka
76ʹ 0-2 Jean Marie Dongou

Toimittaja: Junnu Leskelä

Kuvaus ja leikkaus: Juuso Lievonen

Artikkeliin liittyviä aiheita: