PalloTV - FC Hongan kriisi jatkuu
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
15.06.2021

FC Hongan kriisi jatkuu

HIFK - FC Honka 1-0 (1-0)

Töölön jalkapallostadionilla vieraillut FC Honka ei saanut helpotusta synkkään tilanteeseensa. Tiistai-illan liigaottelua isännöinyt Helsingin IFK nappasi täydet sarjapisteet tuloksella 1-0 (1-0).

Veikkausliigan tasainen keskikasti elää kierros kierrokselta ja ottelu ottelulta. Nyt oli HIFK:n vuoro nousta voitollaan kolmannelle sijalle neljän pisteen päähän FC Interistä. Honka sen sijaan jatkaa taaperrustaan sarjapaikastaan pelaavien joukossa materiaalilla, jonka pitäisi olla vähintäänkin puolenkymmentä sijaa ylempänä.

HIFK prässäsi ottelussa aika ajoin melko ylhäältä, mutta se ei aiheuttanut FC Hongan puolustukselle suuria vaikeuksia. Ottelun ainoa maali syntyi keskikentän merkkausvirheestä, kun kolme miestä seurasi pallollista pelaajaa unohtaen Jusif Alin selkänsä taakse. Ali pääsi nappisyötön jälkeen laidalta pitkään läpiajoon eikä erehtynyt. Tilanne oli paitsion rajamailla, mutta avustavan erotuomarin lippu pysyi alhaalla. Jonas Levänen oli vastakkaisella laidalla pelaaja, jonka takia paitsiota ei tuomittu.

Ottelu oli pääsääntöisesti melko tasainen. Kummallakin joukkueella oli hallintajaksonsa, mutta maalintekotilanteiksi ne eivät realisoituneet. Erikoistilanteista syntyi enemmän vaarallisia tilanteita kuin pelaamalla.

FC Honka sai luotua jonkin verran painetta ottelun loppupuolella, mutta hallinta oli pitkälti näennäistä. Erikoistilanteiden ulkopuolella sillä ei ollut juurikaan maalintekotilanteita, mikä osoittautui Hongan pahimmaksi Akilleen kantapääksi. Rui Modeston nosto ylärimaan pelin alkuminuuteilla oli Hongan harvoja maalia kohti suuntautuneita yrityksiä. Yhden kerran espoolaiset saivat pallon maaliin, mutta tämä tilanne oli selkeä paitsio ja Dani Hatakan puskuosuma jäi hyväksymättä.

Ottelu ratkesi siihen, että HIFK oli perustekemisessä askeleen verran vastustajaansa edellä. Se erottautui erityisesti pallollisessa pelaamisessa sekä puolustuspelissä, joka tylsytti Hongan pehmeät hyökkääjät hampaattomiksi.

Ottelu tilastot
19. 1-0 Jusif Ali
yleisöä: 1 030

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: