PalloTV - Europelit lähestyvät - toiset karsintakierrokset arvottu
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
16.06.2021

Europelit lähestyvät – toiset karsintakierrokset arvottu

Eurosarjojen arvontamylly on pyörinyt tällä viikolla tiuhaan tahtiin. Mestarien Liigan ja UEFA:n uuden seurakilpailun Konferenssiliigan ensimmäisten karsintakierrosten otteluparit arvottiin eilen. Toisen karsintakierroksen otteluparit näkivät päivänvalon puolestaan tänään iltapäivällä.

Viime kauden tuplamestari HJK pelaa Mestarien Liigan karsinnoissa. Sen vastustajaksi ensimmäiselle karsintakierrokselle arvottiin montenegrolainen FK Buducnost Podgorica. Ensimmäinen osaottelu pelataan joko 6. tai 7. ja toinen osaottelu 13. tai 14. heinäkuuta.

Tämän päivän arvonnoissa selvisi se, että ottelun voittaja saa vastaansa joko ruotsalaisen Malmö FF:n tai latvialaisen Riga FC:n. Toisen karsintakierroksen ottelun ensimmäinen osa pelataan joko 20. tai 21. ja toinen osa 27. tai 28. heinäkuuta. Arpaonni oli kovahko muttei kaikkeista pahin. HJK ei saa vastaansa suoraan toiselle kierrokselle paikan saanutta, joiden joukkoon kuuluvat mm. Belgradin Punainen Tähti, sveitsiläinen Young Boys ja kreikkalainen Olympiacos.

Kolmannen kierroksen otteluparit arvotaan 19. heinäkuuta.

Ottelut alkavat jo ensi viikolla, kun neljän pienmaan mestarit kohtaavat Albaniassa pelattavassa esikarsintaturnauksessa. Sen voittaja saa paikan ensimmäiselle karsintakierrokselle.

Konferenssiliiga aloittaa kolmantena eurosarjana

Suomen muut edustajat eurosarjojen karsinnoissa ovat hopealle sekä Veikkausliigassa että Suomen Cupin finaalissa sijoittunut FC Inter sekä Kuopion Palloseura ja FC Honka. Ne osallistuvat Konferenssiliigan karsintojen ensimmäiselle kierrokselle.

Tiistainen arvonta heitti FC Interin vastustajaksi unkarilaisen Puskás Akadémia FC:n. KuPS kohtaa Armenian pääkaupungista Jerevanista tulevan FC Noahin. FC Honka haastaa färsaarelaisen NSÍ:n. Ottelut pelataan 8. ja 15. heinäkuuta.

Tämän päivän toisen karsintakierroksen arvonnan jälkeen tiedetään, että otteluparin FC Inter - Puskás Akadémia FC:n voittaja kohtaa voittajan otteluparista FK RFS - KI. Ensin mainittu tulee Riiasta ja jälkimmäinen Klaksvikista Fär-saarilta. KuPS:n ja FC Noahin välisen ottelun voittaja saa vastaansa ukrainalaisen FC Vorskla Poltavan. Jos FC Honka raivaa NSÍ:n tieltään, sen seuraava vastustaja on joko slovenialainen NK Domzale tai luxemburgilainen FC Swift Hesperange.

Toisen karsintakierroksen ottelut pelataan 22. ja 29. heinäkuuta.

Tappiotkin mahdollistavat pelien jatkumisen

Sarjojen uudistaminen ja Konferenssiliigan perustaminen mahdollistaa europelien pelaamisen pitempään. Konferenssiliigassa tappio tietää taipaleen päättymistä, mutta Mestarien Liigassa ja Eurooppaliigassa häviäminen antaa mahdollisuuden jatkaa otteluita alemmissa kilpailuissa. Jopa Mestarien Liigan esikarsintaturnauksen häviäjät saavat vielä mahdollisuuden Konferenssiliigan toisella karsintakierroksella.

Otteluiden jatkuminen koskee myös HJK:ta. Jos se ei selvitä montenegrolaisvastustajaansa Mestarien Liigan karsinnassa, Klubi jatkaa Konferenssiliigassa ja saa vastaansa esikarsintaturnauksen joukkueista joko suomalaisille vanhan tutun HB Tórshavnin tai andorralaisen Inter Club D'Escaldesin.

Konferenssiliigan karsinnat kulkevat kahta poluiksi nimettyä väylää pitkin. Toinen on ns. pääpolku (Main path) ja toinen mestarien polku (Champions path). Konferenssiliigan lohkovaiheeseen pääseekin viisi mestarien polun ja 17 pääpolun seuraa sekä kymmenen hävinnyttä Eurooppaliigan pudotuspeleistä.

Eurooppaliiga jää uudistuksessa eräänlaiseksi väliinputoajaksi. Sen joukkueet tulevat syötteenä Mestarien Liigan karsintojen hävinneiden joukosta ja vain kourallinen suurempien maiden seuroista on saanut suoraan paikan kilpailun karsintakierroksille. Osan paikka lohkovaiheessa on jo varma.

Kuulostaako monimutkaiselta? Sitä tämä on. Kolmen kilpailun nivouttaminen toisiinsa kiinni menestyksen mukaisine pisteytyksineen vaatii jo yliopistotason matematiikkaa. Jos ei halua viettää kesäiltaansa päänsäryn parissa, on parempi vain kannustaa suosikkiaan ottelu kerrallaan ja katsoa mitä tuleman pitää.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: