PalloTV - Tehoton SJK hävisi FC Interille
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
18.06.2021

Tehoton SJK hävisi FC Interille

FC Inter - SJK 2-0 (0-0)

FC Inter palasi Kuopion tappion jälkeen voittokantaan lyömällä kotiottelussa SJK:n maalein 2-0 (0-0).

Voitto oli turkulaisille melkoista mannaa, sillä se tuli vaikeasta loukkaantumissumasta huolimatta. Tilanne sairastuvalla ei suinkaan helpottunut. FC Interin tärkeimpiin pelimiehiin kuuluva Aleksi Paananen joutui jättämään kentän jo ensimmäisen puoliajan puolivälin paikkeilla. Tilalle tullut Noah Nurmi paikkasi häntä vähintään tyydyttävästi.

Loukkaantumissuman keskellä otettu täysi pistepotti oli mannaa FC Interille myös siksi, että se takasi pysymisen vakaasti jyskyttävän Klubi-junan vanavedessä.

FC Inter lähti otteluun totutusta poikkeavalla 4-3-3 pelijärjestelmällä. Aluksi se näytti toimivan vallan mainiosti, kun kotijoukkue piti pelin painopisteen SJK:n maalilla. Vieraiden matala blokkipuolustus piti tilanteen kuitenkin nolla-nollassa.

Paanasen jätettyä kentän ottelu tasoittui. SJK sai otetta, mutta sen jo koomisuuteen asti yltävä tehottomuus jatkui tässäkin ottelussa. SJK-luotsi Jani Honkavaara oli vetänyt ässä hihastaan ja asettanut ruotsalaispeluri Gustaf Backalidenin hyökkääjäksi, mutta hänestäkään ei ollut rautaisannokseksi seinäjokisten aneemisuutta parantamaan. Honkavaara pelasi FC Interin maalin jälkeen toisen jokerin vaihtamalla koko hyökkäystrion, mutta tämäkin veto osoittautui ainakin tällä erää turhaksi.

FC Interin poikkeava kenttäryhmitys auttoi SJK:n peliin mukaan. Turkulaispelaajilla oli jonkin verran epäselvyyttä roolituksissa, mutta niistä päästiin eroon toisella puoliajalla FC Interin vaihdettua tuttuun pelitaktiikkaan.

Ottelun kuvassa tapahtui jälleen muutos, kun FC Inter teki avausmaalinsa. SJK:n tehottomuudelle irvistäen Emmanuel Ledesma puski Matias Ojalan lähettämän vapaapotkun omaan maaliin. Kerrankin, kun verkko heiluu, se heiluu omassa päässä. Maalin jälkeen turkulaiset vetäytyivät vahvaan puolustukseen ja antoivat pallon hallinnan suosiolla SJK:lle. FC Interin puolustus oli niin kliinistä ja rautaisaa, että se selvisi puhtain paperein vieraiden painostuksesta.

Loppuun kävi kuten monesti tällaisessa tilanteessa käy. Ylhäällä olevalle miehistölle sattuu virhe, jonka seurauksena tulee läpiajo ja lopullinen naula arkkuun.

Kummankin joukkueen kausi jatkuu vielä ensi viikolla juhannusta vasten. FC Inter pelaa Tampereella Ilvestä vastaan. SJK puolestaan ottaa pitemmän kaavan kautta ja matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi.

Ottelun tilastot
64. 1-0 oma maali
90+2 2-0 Timo Furuholm
yleisöä: 1 253

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: