PalloTV - KuPS sarjakolmoseksi Hongan kustannuksella
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
19.06.2021

KuPS sarjakolmoseksi Hongan kustannuksella

KuPS-FC Honka 2-1 (0-1)

KuPS voitti lauantaina FC Hongan Kuopion keskuskentällä 2-1. Voitto oli kuopiolaisten kolmas perättäinen ja se nosti joukkueen sarjataulukon kolmannelle sijalle.

Tappio synkensi Hongan huonosti sujunutta alkukautta entisestään. Joko kuuden parhaan joukkueen loppusarja karkasi espoolaisilta?

KuPS lähti Honka-matsiin sarjataulukon 5. sijalta. Joukkue oli kerännyt 8 ottelusta 13 pistettä, 4-1-3, maalisuhteella 11-8. Kuopiolaisten alkukautta on leimannut epätasaisuus, mikä näkyy myös joukkueen tilastoista.  

Honka-matsiin kuopiolaiset lähtivät kuitenkin kahden ottelun voittoputkessa. KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari sai tarpeekseen joukkueensa kehnosta puolustamisesta pari viikkoa sitten, kun joukkue oli ensin hävinnyt Ilvekselle vieraissa 3-2 ja viikkoa myöhemmin tuli turpaan FC Hakalta kotona 1-2. Viisi päästettyä maalia kahteen otteluun oli Valakarille liikaa. Hän tiivisti koko joukkueen puolustuspelaamista. Tuloksena oli kaksi nollapeliä. Jämäkkä puolustuspelaaminen on sarjassa menestymisen edellytys.  

Se tiedetään myös Honka-leirissä huonosti sujuneen alkukauden jälkeen. Espoolaiset tulivat KuPS-otteluun sarjataulukon 9. sijalta. Joukkue oli kerännyt 8 ottelusta 6 pistettä, 2-0-6, maalisuhteella 8-12. Honka on ehdottomasti alkukauden suurimpia alisuorittajia. Kuvaavaa on se, ettei joukkue ole onnistunut voittamaan alkukauden aikana kuin sarjan tyvipäähän juuttuneet sarjanousijat, KTP ja AC Oulu.

Lauantain ottelu alkoi kotijoukkueen komennossa. Kuopiossakin oli noteerattu, että Hongan pallollinen peli on ollut solmussa alkukauden. KuPS otti Hongan pelinrakentelun kiinni ylhäältä jopa 6-7 miehellä, minkä seurauksena espoolaisilla oli suuria vaikeuksia päästä keskialueen yli hyökkäyspäähän pelaamalla. Joukkueen pallonhallintajaksot jäivät lyhyiksi ja hätäisiksi. KuPS piti palloa ja kun Honka ei saanut pallollista peliään rullaamaan, sen oli tyydyttävä odottamaan nopeiden vastaiskujen paikkaa.

Peliä oli pelattu vajaat puoli tuntia, kun Honka sai sen mitä oli odottanut. Joukkue sai riiston puolessa kentässä, pelasi pallon nopeasti pystyyn kolmen syötön kombinaatiolla, jonka seurauksena pallo päätyi Darren Smithille, joka pääsi sijoittamaan pallon verkkoon.

Maalin myötä pelitilanteet tasoittuivat. Hongan peli vapautui ja se sai pallollisen pelinsä kulkemaan paremmin, mutta ilma lisätehoja. Puoliajan loppua kohti KuPS sai vielä hyvän paineen Honka-maalille ja onnistui jo saamaan pallon ylärimaankin, mutta puoliajalle mentiin Hongan 0-1 johdossa.

KuPS tuli toiselle puoliajalle päättäväisesti. Joukkue nosti jälleen prässitasoaan ja sai pelin pyörimään Honka-päädyssä. Tilanteet seurasivat toisiaan ja etenkin puoliajalla Arttu Heinosen tilalle vaihdettu brassi-hyökkääjä Lucas Rangel toi vaaran tuntua tekemiseen.

Peliä oli pelattu 52 minuuttia, kun KuPS:n toisen puolikkaan vahva startti sai palkinnon. Urho Nissilä sai pallon 25 metrissä, harhautti yhden pelaajan ja tempaisi pallon oikealla jalalla maalin vasempaan ylänurkkaan.

Tasoitus herätti Hongan, joka pääsi jälleen mukaan peliin, mutta joukkueen lyhyiksi jääneet pallonhallintajaksot johtivat liian usein KuPS:n nopeisiin vastaiskuihin. Pelin 62. minuutilla KuPS:n korkea prässi tuotti tuloksen. Maalivahti Tim Murray liukastui epäonnekkaasti pallon kanssa kesken kotijoukkueen korkean prässin ja KuPS pääsi helposti 2-1 johtoon.

Johtomaalin jälkeen KuPS rauhoittui ja Honka pääsi mukaan peliin. Peli pyöri yhä enemmän KuPS-päädyssä, mutta Hongalla oli edelleen vaikeuksia saada pitkiä hyökkäyksiä jalostumaan maalipaikoiksi. KuPS:n vastaiskuissa oli sen sijaan jatkuva vaaran tuntu. Ottelun loppua kohti Honka onnistui vielä luomaan painetta KuPS-maalille, mutta ylärimaa lähemmäs vierasjoukkueen kavennusyritys ei tällä kertaa yltänyt.

KuPS-FC Honka 2-1 (0-1)

28ʹ 0-1 Darren Smith
53ʹ 1-1 Urho Nissilä
62ʹ 2-1 Anton Popovitch

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: