PalloTV - KuPS kyykytti AC Oulua
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
24.06.2021

KuPS kyykytti AC Oulua

AC Oulu-KuPS 0-2 (0-1)

AC Oulu kärsi torstai-iltana 0-2 kotitappion KuPS:lle. AC Oulu ei ole tällä kaudella vielä onnistunut voittamaan kotonaan pistettäkään. Voitto oli kuopiolaisten neljäs voitto putkeen. Joukkueet kohtaavat jälleen ensi keskiviikkona, kun AC Oulu matkustaa KuPS:n vieraaksi Savoon.

Ottelu alkoi oululaisyleisön kannalta ikävästi, kun vieraat menivät johtoon jo kuuden minuutin jälkeen. KuPS:n Urho Nissilä antoi kulman ja toppari Diogo Tomas pääsi täysin vapaasti puskemaan vieraat maalin johtoon. Voi vain kuvitella, miten paljon maali sapetti AC Oulun penkkiä. Oululaisten puolustus on varmaan ainoa alakerta tässä maassa, joka ei tiedä ketä kohti KuPS:n kulmat ja erikoistilanteet tulevat.

AC Oulu teki puoliajalla pari vaihtoa ja nosti prässitasoaan. Aktiivisuus auttoi sekoittamaan KuPS:n tekemistä hetkittäin, mutta ilman tulosta. KuPS:n toinen osuma olikin sitten varsinainen kukkanen. AC Oulu teki vaihdon, jonka jälkeen kenttäryhmityksessä paikkaa vaihtaneiden pelaajien kommunikointi petti heti. KuPS käytti sekaannuksen häikäilemättömästi hyväkseen ja brassihyökkääjä Rangel pääsi puttaamaan keskityksen maaliin lähietäisyydeltä.

Torstai-illan ottelukuva oli juuri sellainen, miksi KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari sen ennusti PalloTV:n otteluennakossa. KuPS otti oululaisten pelin avaamisvaiheen ja pelinrakentelun pois nostamalla viisi miestä kotijoukkueen kenttäpuoliskolle prässäämään. Se riitti hyydyttämään AC Oulun pelinrakentelun ja sai ottelutapahtuman muistuttamaan isät-vastaan-pojat-tyyppistä tapahtumaa.

Oululaiset näyttivät ujoilta ja aroilta. Pallo poltti jaloissa. Pallollinen pelaaminen oli hätäistä ja sattumanvaraista. Kaikkein kriittisimmät saattaisivat jopa nimittää kotijoukkueen pallollista tekemistä neuvottomaksi. AC Oulun tavoittelemasta pallonhallinnasta ei ollut tietoakaan. Kuvaavaa oli se, että AC Oulun keskikentällä operoinut, joukkueen nuorimpiin lukeutuva, Jere Kallinen oli joukkueen aktiivisin ja pelirohkein pelaaja.

KuPS sai ottelun siihen mihin halusi. Korkea prässi hyydytti kotijoukkueen pallollisen pelaamisen. Kuopiolaiset saivat rauhassa pyörittää palloa AC Oulun kenttäpuoliskolla ja kotijoukkue tyytyi makaamaan matalassa blokissa pelkäämässä pahinta. Eikä pallollisesti kyvykäs vierasjoukkue tyytynyt vain pitämään palloa, vaan se loi toistuvasti vaaran tuntua kotijoukkueen maalille. Paremmalla viimeistelyllä KuPS oli voinut tehdä 2-3 maalia lisää.

Joukkueet kohtaavat uudestaan ensi keskiviikkona Kuopiossa. Torstai-illan perusteella pitää tapahtua paljon, jos oululaiset mielivät saada Savosta mitään mukaansa.

AC Oulu-KuPS 0-2 (0-1)

6ʹ 0-1 Diogo Tomas
65ʹ 0-2 Lucas Rangel

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: