PalloTV - HJK hallitsi Stadin Derbyä
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
30.06.2021

HJK hallitsi Stadin Derbyä

HIFK-HJK 0-1 (0-0)

HJK voitti HIFK:n kauden ensimmäisessä Stadin Derbyssä 0-1. Voiton myötä sarjajohtajan pistejohto kasvoi 9 pisteeseen, kun sarjakakkonen FC Inter taipui tasapeliin FC Lahtea vastaan. Tappio pudotti HIFK:n sarjataulukon kuudennelle sijalle. Ottelussa kirjattiin kuluvan veikkausliigakauden yleisöennätys, 3588 katsojaa.

Stadin Derbyssä oli reipas vauhti, paljon taklauksia ja hyvä tunnelma. Molemmat joukkueilla oli työhaalarit päällä ja duunia paiskittiinkin hartiavoimin. HJK oli vain yksinkertaisesti parempi pelin joka osa-alueella. HIFK ei kovasta yrittämisestä huolimatta vain voinut paremmalleen mitään, etenkään sen jälkeen, kun joukkue joutui maalin tappioasemassa yhden miehen alivoimalle heti ottelun toisen puoliajan alussa.

Jo ottelun ensimmäinen puoliaika eteni HJK:n komennossa. Klubi piti palloa ja määräsi tahdin. Pallon menetyksiä seurasi välitön prässi, joka riitti sekoittamaan HIFK:n pelinrakennusvaiheen käynnistämisen ja piti pelin painopisteen HIFK-päädyssä. Ja jos prässi ei purrut, HJK putosi puoleen kenttään odottamaan keskialueen riistoja ja nopeita suunnanmuutoksia, joista avauspuolikkaan vaarallisimmat maalintekopaikat syntyivätkin.   

HIFK onnistui pitämään palloa hetkittäin, mutta joukkueen pallonhallintajaksot jäivät lopulta lyhyiksi. Rödan pallolliset hetket olivat liiaksi Mosa Yaghoubin varassa. Puoliajan edetessä Mosa pääsi yhä harvemmin pallolle ja kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia päästä pois omalta kenttäpuoliskolta pelaamalla. HIFK:lla ei ollut ensimmäisellä puolikkaalla yhtään maalintekopaikkaa.

Avausjakson ainoa maali nähtiin pelin 39. minuutilla, kun HJK sai vapaapotkun reilusta 20 metristä. Pallon taakse asettui Filip Valencic, joka laukoi vasemmalla jalallaan todella hienon kierrelaukauksen HIFK-maalin oikeaan yläkulmaan. Puoliajalle mentiin Klubin johtaessa maalilla.

Toisen puoliajan alkuun HIFK sai muutaman perättäisen kulmapotkun myötä hetkeksi painetta HJK-päätyyn. Jälkimmäisimmän kulman jälkitilanteesta HJK pääsi nopeaan vastaiskuun, David Browne pääsi karkuun ja Macario Hingloverin kaatoi hänet, mistä seurauksena ulosajo. Siihen HIFK:n taka-ajo sitten tukehtui.

Ulosajoa edeltänyt tapahtumaketju oli kuin tiivistelmä HIFK:n derbystä. Kun Röda sai pelin HJK:n kenttäpuoliskolle, niin sitä seuranneesta pallonmenetyksestä seurasi miltei joka kerta HJK:n nopea vastahyökkäys ja maalintekopaikka. Klubi olisi voinut tehdä vastaiskuista maalin tai kaksi enemmänkin.

HIFK kyllä yritti, mutta alivoimalla se osoittautui mahdottomaksi. Maalin johdossa ja yhden miehen ylivoimalla HJK:lla ei ollut suuriakaan vaikeuksia pitää palloa ja odottaa loppuvihellystä.

HIFK-HJK 0-1 (0-0)

40ʹ 0-1 Filip Valencic

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: