PalloTV - Pystyykö Röda yllättämään Klubin Stadin Derbyssä?
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
30.06.2021

Pystyykö Röda yllättämään Klubin Stadin Derbyssä?

HIFK ja HJK kohtaavat kauden ensimmäisessä Helsingin Derbyssä Bolt Areenalla keskiviikkona kello 18.30. Stadilaisten paikalliskamppailut ovat viime vuosina olleet kauden ehdottomia kohokohtia, joista ei ole puuttunut tunnetta, taistelua tai dramatiikkaa kentällä eikä sen ulkopuolella.

Keskiviikkoillan kohtaamisessa on panosta myös sarjan kärkipaikkoja ajatellen. Voitolla Klubi tulisi alkusarjan puoliväliin tappioitta, mikä vahvistaisi joukkueen 7 pisteen sarjajohtoa entisestään. Sarjassa neljäntenä oleva HIFK on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin edellä olevat HJK, FC Inter ja KuPS, joten voitolla Röda voisi nousta jopa sarjakakkoseksi.

Kotijoukkue HIFK on kerännyt 8 ottelusta 15 pistettä, 4-3-1, maalisuhteella 10-7. Viideltä viime kierrokselta joukkue on kerännyt 10 pistettä. Toukokuun loppupuolella joukkue voitti ensin AC Oulun vieraissa 1-2 ja hävisi perään FC Interille kotona 1-4. Sitä seurasivat 1-2 vierasvoitto KTP:stä ja 1-0 kotivoitto FC Hongasta.

HIFK on tehnyt 8 ottelussa 10 maalia. Se ei varmaan vielä tyydytä päävalmentaja Joaquín Gómezia, joka on rakentanut joukkueensa peliin hyvän tasapainon, josta todisteena päästettyjen maalien sarake. HIFK:n hyökkäyspää on sen sijaan jättänyt toivomisen varaa. Hyökkäyksen tehottomuutta kuvaa hyvin se, että joukkueen kaksi parasta maalintekijää ovat espanjalainen puolustaja Pipe ja keskikenttäpelaaja Jusif Ali, jotka molemmat ovat onnistuneet maalinteossa kahdesti.

Sarjajohtaja HJK tulee paikalliskamppailuun vahvassa vedossa. Joukkue on pelannut 10 ottelua ilman tappiota, 9-1-0, maalisuhteella 21-5. Klubin ainoa pistemenetys tuli KuPS:lle sarjan toiselta kierrokselta toukokuun alkupäivinä.

HJK:n tulivoimaa todistaa se, että joukkue on tehnyt keskimäärin yli kaksi maalia per ottelu. Hyökkääjät Riski, Valencic ja Henrique ovat maalintekijätilaston kärkipaikoilla. Kun Klubi lisäksi on päästänyt vähiten maaleja sarjassa, niin joukkueelle ei ole vielä löytynyt voittajaa tällä kaudella.  

Derbystä on odotettavissa taktinen koitos. Sekä Gómez että HJK:n käskyttäjä Toni Koskela haluavat hallita palloa ja peliä. Molemmat ovat lisäksi suosineet pallollisena 3-5-2-muotoa. Tästä asetelmasta ei ole vaikea ennakoida, että se on vahvoilla, joka pääsee kuskin paikalle kontrolloimaan pelin virtausta.

Altavastaajana otteluun lähtevän HIFK:n on joka tapauksessa onnistuttava pitämään HJK:n tulivoimainen hyökkäyskalusto pois työmaaltaan. Alkukauden otteluissa HIFK:n kolmen alakerta on toiminut, mutta miten käy, kun vastaan tulee maan tehokkain hyökkäys? Tehokkain tapa puolustautua sitä vastaan olisi pitää palloa. Ilman pelivälinettä Klubikaan ei tee maaleja. Onnistuuko se HIFK:lta?

Stadin Derbyt ovat viime vuosina keränneet Veikkausliigan ennätysyleisöjä. Keskiviikon ottelu on poikkeus, koska yleisömäärä on rajattu puoleen Bolt Areenan kapasiteetista. Kaikkia tapahtumiin saapuvia katsojia ohjeistetaan välttämään fyysistä kontaktia muihin katsojiin koko ottelun ajan. Kasvomaskin käyttö on pakollista.

Ottelun voi myös nähdä Ruudussa, jonka OnSide-Studio starttaa jo kello 17:45.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: