PalloTV - Siirtoikkuna aukeaa - seuroissa jo liikettä
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
02.07.2021

Siirtoikkuna aukeaa – seuroissa jo liikettä

Kesän siirtoikkuna avautuu puolentoista viikon kuluttua. Uudet pelaajat voivat edustaa pääsarjaseuroja 13. heinäkuuta alkaen. Siirtoikkunan aukeaminen tarkoittaa sitä, että kuhina alkaa seuroissa käymään pikkuhiljaa.

Ensimmäisenä ehti vaatimattomasti Veikkausliigakautensa aloittanut AC Oulu, joka nappasi riveihinsä Liechtensteinin maajoukkuepelaajan Dennis Salanovicin. Hän tulee Ouluun kauden loppuun kestävällä lainasopimuksella sveitsiläisestä FC Thunista, joka pelaa maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Salanovic on 25-vuotias.

Keskikentän oikealla laidalla viihtyvä Salanovic on esiintynyt kotimaansa maajoukkueessa 46 ottelussa, joissa hän on tehnyt neljä maalia. Viimeksi hän pelasi kesäkuun alussa, jolloin Liechtenstein hävisi Sveitsille 0-7. Muutamaa päivää myöhemmin pelatussa ottelussa Färsaaria vastaan Salanovic ei ollut mukana.

Salanovic pääsee tositoimiin aikaisintaan 17. heinäkuuta, jolloin Raatin stadionilla pelataan ottelu AC Oulu - HJK.

Muista vahvistuksista on vielä vähän tietoja, mutta ainakin liigan alempaan kastiin kuuluvista IFK Mariehamn, KTP ja FC Haka suunnittelevat joukkueidensa täydentämistä. KTP:n osalta tiedetään ainakin yhdysvaltalaisen puolustajan Ian Garrettin nimi. Kotkalaisilla on myös päävalmentaja hakusessa Argo Arbeiterin jätettyä tehtävänsä.

Ilves saa riveihinsä uuden maalivahdin. Seuran kirjoilla oleva Matias Riikonen palaa Tampereelle oltuaan lainassa FC Kööpenhaminan nuorten mestaruussarjajoukkueessa.

Lähtijöiden listassa on nimiä

Sopimuksensa purkaneita on jo kertynyt jonkin verran. Emmanuel Ledesma ja Robin Sid ovat jättäneet Pohjanmaan lakeudet eivätkä edusta SJK:ta enää. Sid palaa Ekenäs IF:n paitaan.

Alkuviikosta tiedotettiin, ettei KuPS tarvitse ruotsalaishyökkääjä Philip Hellqvistin palveluita.

HJK:n nuori lupaus Henri Salomaa lähtee kohti Italiaa. Hän siirtyy maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Serie B:ssä pelaavan U.S. Leccen organisaatioon. Salomaa on seuran oma kasvatti, joka on pelannut aikuisten pelit Klubi 04:n paidassa Ykkösessä ja Kakkosessa. Salomaalla oli voimassaoleva sopimus HJK:n kanssa, mikä tarkoittaa siirtokorvauksen saamista.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: