PalloTV - Jumbofinaalissa tasapeli
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
05.07.2021

Jumbofinaalissa tasapeli

AC Oulu-KTP 1-1 (0-1)

AC Oulu ja KTP tasasivat pisteet maanantai-illan jumbofinaalissa. Tasapelin myötä sarjataulukon häntäpää pysyy muuttumattomana. Oululaiset jatkavat sarjan hännillä ja kotkalaiset pysyvät taulukon toiseksi viimeisinä. Molempien onneksi FC Haka hävisi samaan aikaan oman ottelunsa Ilvekselle, joten tyvipään taistelu on edelleen elossa.

Maanantai-illan ottelu oli oululaisyleisön kannalta raskasta katsottavaa. Ennakkoon odotettiin, että KTP tulee makaamaan matalassa prässissä ja odottamaan vastaiskuja, kuten joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kotkassa. Toisin kävi. Ensimmäisellä puoliajalla KTP nosti prässitasonsa oululaisten kenttäpuoliskon kaarelle ja se riitti jäädyttämään kotijoukkueen pallollisen pelin alkutekijöihinsä. KTP sai juuri sen mitä tavoitteli. Etenkin kun he onnistuivat tekemään vielä ottelun avausmaalin.

AC Oulun pelaaminen oli staattista ja seisovaa. Näky on tullut tutuksi oululaisyleisölle tällä kaudella. KTP:tä vastaan se johtui osaksi vierasjoukkueen pelisuunnitelmasta, joka toimii erinomaisesti, etenkin ensimmäisellä puolikkaalla, mutta suurin syyllinen löytyy oululaisten pallollisesta neuvottomuudesta.

KTP pelasi fiksusti. Joukkueen lähtökohdat otteluun olivat kaukana optimaalisesta. Joukko runkopelaajia oli sairastuvalla ja päävalmentaja oli juuri ottanut lopputilin edellisellä viikolla. Silti joukkue kasasi itsensä ja pelasi taktisesti kypsän pelin. Lopussa jalka alkoi painaa, mutta lähtökohdat huomioon ottaen kotkalaisten suoritusta voidaan pitää vähintäänkin hyväksyttävänä.

AC Oulun osalta valamiehistö on vielä ulkona. Joukkue avasi jälleen johdonmukaisesti lyhyellä, mutta sillä oli vaikeuksia päästä pois omalta kenttäpuoliskolta pelaamalla. Kun topparit saivat pallon niin heillä oli edessään seisova vesi. Mikään ei liikkunut ja harva tarjosi itseään pelattavaksi. Katsomoon se näytti siltä kuin joukkue ei tietäisi mitä tehdä.

Vastaavasta tilanteesta syntyi myös KTP:n avausmaali ottelun 10. minuutilla. Toppari Rafinha piti palloa omalla kenttäpuoliskolla ja kun hän ei löytänyt ketään kenelle pelata, hän lähti etenemään keskialueelle luodakseen ylivoiman johonkin, josta peli saataisiin auki. Tarpeeksi edettyään hän törmäsi KTP:n keskikenttään, menetti pallon ja KTP iski vastaan. Pallo päätyi lopulta KTP:n kapteenille David Ramadingayelle, joka sijoitti pallon hallitusti verkkoon maalivahti Yann-Alexandre Fillionin jalkojen välistä. Puoliajalle mentiin KTP:n maalin johdossa.

AC Oulu tuli toisella puoliajalle päättäväisenä. Katsomossa kyseltiin, että missä päättäväisyys oli ensimmäisellä puoliajalla? KTP pudotti prässitasoaan, antoi suosiolla pallon kotijoukkueelle ja tyytyi puolustamaan maalin johtoaan.

Kuskin paikalle päästyään AC Oulu alkoi heittämään keskityksiä KTP:n boksiin. Yritykset näyttivät jo epätoivoisilta, kunnes AC Oulu onnistui ottelun 80. minuutilla saamaan yhden monista kulmapotkuistaan. Pallon taakse asettui Jere Kallinen, jonka kulmapotku kaarsi maalivahtialueen takaosaan ja toppari Ruxi pääsi puskemaan kotijoukkueelle helpottavan tasoitusosuman. Ja kun kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa pisteet menivät jakoon.

AC Oulu-KTP 1-1 (0-1)

10ʹ 0-1 David Ramadingaye
80ʹ 1-1 Ruxi

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: