PalloTV - HJK taistelemaan paikasta auringossa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

06.07.2021

HJK taistelemaan paikasta auringossa

Hallitseva suomen mestari HJK:n aloittaa taistelun paikasta Mestareiden Liigan toiselle kierrokselle tänä iltana, kun Montenegron tuplamestari FK Budućnost Podgorica astelee vastaan Bolt Areenalla kello 19.00.

Kaksiosaisen otteluparin toinen osa pelataan viikon päästä Montenegrossa. Voittaja etenee turnauksen toiselle kierrokselle, jossa vastustajaksi tulee voittaja parista Malmö FF-FC Riga. Häviäjän tie europeleissä ei tyssää tähän. Kausi jatkuu UEFA:n uudessa Konferenssiliigassa.

On jälleen se aika vuodesta, kun suomalaiset seurajoukkueet ottavat askeleita Euroopassa. Panokset ovat kovat sekä taloudellisesti että urheilullisesti. Voitoista ja jatkopaikoista tulevat rahat ovat kotimaisella mittatikulla mitattuna todella merkittävät. Niiden ansiosta seurojen tilikausi voi näyttää jopa plussaa. Lisäksi europelit ovat erinomainen paikka esitellä pelaajien taitoja ja saada aikakaan kiinnostusta ulkomailla.

HJK on satsannut eurocup-peleihin. Seura ei viime vuosina ole onnistunut pääsemään puusta pitkään Euroopassa. Joukkue on tippunut karsintojen alkuvaiheessa kerta toisensa jälkeen. Muuttaakseen trendiä HJK on satsannut tämän kauden joukkueeseensa juuri eurocup-pelejä ajatellen. Joko Klubi pääsee kynnyksen yli?

Ensimmäinen este radalla on FK Buducnost Podgorica. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela on perehtynyt tulevaan vastustajaan tarkasti.

– Budućnost on hyvä joukkue ja monella tapaa tyypillinen balkanilainen joukkue. Joukkueessa on paljon pallollista laatua ja ratkaisukykyisiä pelaajia. Odotan tasaista otteluparia, josta tietysti tavoittelemme jatkopaikkaa seuraavalle kierrokselle, Koskela totesi HJK:n kotisivuilla.

FK Budućnost Podgorica osallistuu eurocupeihin nyt kahdeksatta vuotta putkeen. Joukkueen tähtipelaaja Ivan Ivanovic kertoo seuran verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa, että joukkue keskittyy hyväksi koetun mallin mukaan erityisesti tarkasti otteluparin ensimmäiseen osaan Helsingissä.

– Ajattelutapamme on tuonut meille tuloksia edellisten kahden vuoden aikana. Odotan meiltä vahvaa peliä, pyrimme olemaan taktisesti hyviä ja teemme kentällä kaiken, mitä meiltä vaaditaan. Tällä lähestymistavalla voimme edetä jatkoon.

ISTV näyttää ottelun suorana ja ilman kirjautumista tai maksuja.

FC Honka, FC Inter ja KuPS uudessa Konferenssiliigassa

HJK:n lisäksi myös FC Honka, FC Inter ja KuPS aloittavat oman europeliurakkansa tällä viikolla. UEFA:n uuden seurakilpailun Konferenssiliigan ensimmäiset karsintaottelut pelataan torstaina.

FC Inter ja FC Honka aloittavat kotikentillä ottelupareissaan. KuPS kohtaa oman vastustajansa armenialaisen FC Noahin Jerevanissa ja sen kotiottelu on vuorossa toisessa osaottelussa ensi viikon torstaina.

FC Hongalla on pieni ylimääräinen haaste edessään, sillä Tapiolan urheilupuiston fasiliteetit eivät läpäise UEFA:n kriteereitä. Espoolaiset ovatkin joutuneet viemään kotiottelunsa vieraaseen ympäristöön Töölön jalkapallostadionille. FC Hongan vastustaja, färsaarelainen NSÍ Runavík on sen sijaan tottunut tekonurmeen omalla stadionillaan.

FC Interin vastustaja on unkarilainen Puskás Akadémia FC.

Lähde: HJK / PalloTV

Artikkeliin liittyviä aiheita: