PalloTV - HJK vahvoilla jatkoon
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
06.07.2021

HJK vahvoilla jatkoon

HJK- FK Buducnost Podgorica 3-1 (3-1)

HJK voitti tiistai-iltana Mestarien Liigan karsinnassa montenegrolaisen FK Buducnost Podgorican 3-1. Voitto ja siihen johtanut vahva esitys antavat helsinkiläisille erinomaiset edellytykset edetä otteluparista jatkoon. Osaottelun toinen puolikas pelataan ensi viikolla Montenegrossa.

HJK.n puolustuspelaaminen oli pienoinen kysymysmerkki ennen tiistai-illan karsintaottelua. Veikkausliigassa Klubin 3-5-2-pelimuoto on toiminut hyvin, molempiin suuntiin. Tilastojen valossa Veikkausliiga ei kuitenkaan ole oikea mittari HJK.n tasoisen joukkueen puolustuspelaamiselle. Joukkueelle on onnistuttu tekemään vain 5 maalia 11 ottelussa. Tiistai-ilta osoitti, että HJK:n sapluuna toimii molempiin suuntiin myös kansainvälisillä vesillä, ainakin Montenegron mestaria vastaan.  

HJK tuli tiistai-illan otteluun isännän ottein. Klubi otti välittömästi pallonhallinnan ja onnistui latomaan FK Buducnostille kolme maalia varttiin. Se jälkeen joukkue nosti jalan kaasulta, rauhoittui ja Budocnosti pääsi hetkeksi mukaan peliin. Hätää se ei aiheuttanut. HJK:lla oli homma hyvin kontrollissa.    

HJK:n pallonhallinta tuotti heti tulosta. Peliä oli pelattu 5. minuuttia, kun keskikenttäpelaaja Lucas Lingman huomasi puolessa kentässä pystyyn spurttaavan Jairin, syötti hänelle pitemmän pallon laitaan linjan taakse, josta Jair pääsi keskittämään ja Filip Valencic kokeilemaan, mutta maalivahti torjui eteensä ja Roope Riski kävi pistämässä karan sisälle.

HJK:n pyöritys jatkui. Pari minuuttia myöhemmin Klubi pääsi pitemmän hyökkäyksen jatkona pelaamaan muutaman lyhyen syötön vierasjoukkueen kymppialueella ja pallo päätyi lopulta Filip Valencicille, joka käänsi pallon vasemmalle jalalleen ja sijoitti pallon tyylikkäästi verkkoon kuudentoista rajalta.

Eikä siinä kaikki. Ottelun 12. minuutilla HJK sai sivurajaheiton omassa puolustuspäässä. Valencic tuli vastaan ja otti pallon haltuunsa, kääntyi ja teki pitkän tempokuljetuksen aina vastustajan kolmeen kymppiin saakka, josta syötti pallon oikealle sivulleen Janne Sakselalle, jonka laadukas laukaus painui maalin taka-alanurkkaan.

Tämä jälkeen HJK nosti jalan kaasulta ja Budocnost pääsi hetkeksi mukaan otteluun. Se ei aiheuttanut kotijoukkueelle suurempaa päänvaivaa, mutta kyseenalaisen rangaistuspotkun kylläkin. Pelin 34. minuutilla vierasjoukkue pääsi keskittämään oikealta, pallo leijaili rangaistusalueelle, jossa Janne Saksela puolusti erotuomarin mielestä omaa miestään sääntöjen vastaisesti, mistä rangaistuspotku. Milos Raickovic pisti pilkun varmasti maaliin. Puoliajalle mentiin HJK:n johtaessa 3-1.

Toinen puoliaika alkoi jälleen HJK:n komennossa. Klubi hallitsi sekä palloa että peliä. Joukkueen muoto palveli pelaamista molempiin suuntiin ja peliväline liikkui kontrolloidusti mieheltä miehelle. Buducnost pidettiin irti pallosta, eikä kotijoukkueella ollut mitään hätää.

Tiistai-illan ottelu oli HJK:lta ammattimainen ja taktisesti kypsä esitys, josta ei jäänyt puuttumaan kuin maali tai kaksi lisää. Nähdyn perusteella helsinkiläisillä on todella hyvät edellytykset edetä otteluparista jatkoon.

HJK- FK Buducnost Podgorica 3-1 (3-1)

5ʹ 1-0 Roope Riski
7ʹ 2-0 Filip Valencic
13ʹ 3-0 Janne Saksela
35ʹ 3-1 Miloš Raičković

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: