|
12.07.2021

Ketsuppi virtaa taas IFK Mariehamnin pullosta

KTP - IFK Mariehamn 1-3 (0-1)

Riemuhuudot ja ilakointi kuuluivat Arto Tolsa Areenan vierasjoukkueen pukukopista Ahvenanmaalle asti, kun IFK Mariehamn kävi hakemassa täyden pistepotin aurinkoisesta ja helteisestä Kotkasta maalein 3-1 (1-0). IFK Mariehamn nousi sarjataulukossa kymmeneen pisteeseen. Saldo antaa sille hieman tilaa huoahtaa, mutta FC Haka, KTP ja AC Oulu ovat edelleen melko lähellä.

Kummankin seuran lähtökohdat otteluun olivat erittäin vaikeat. KTP:llä oli takanaan kahden tasapelin koristama seitsemän ottelun voitoton putki. Kaiken hyvän päälle seuran valmentaja-asiat ovat edelleen retuperällä. Pesti on avoinna Argo Arbeiterin erottua tehtävästään ja hänen entinen kakkosvalmentajansa oli tänään toista kertaa peräsimessä.

Helppoa ei ole ollut IFK Mariehamnillakaan. Saarelaisten yhden tasapelin sisältänyt voitoton putki oli jo kahdeksan ottelun mittainen. Sen lisäksi IFK:n tehottomuus lähenteli jo ennätyslukuja. Mariehamn oli pelannut ennen tätä ottelua 794 minuuttia ilman maalia. Kummankin terveystilanne oli myös hankala, mutta kokoonpanohuolet koskettivat erityisesti Kotkaa.

Lähtökohdista johtuen ottelun taso ei noussut päätä huimaavaksi. Tempo oli matala ja virheitä selkeästi varottiin. Ottelun voitti lopulta tehokkaampi joukkue. Kummallakin oli tilaisuutensa, mutta jossain määrin KTP olisi saattanut pisteet viedä paremmilla tehoilla.

Vieraiden tehottomuus kesti 814 minuuttia. IFK Mariehamn jäi lopulta kuuden minuutin päähän pääsarjan ennätyksestä. Pelastavana enkelinä toimi Robin Buwalda, joka puski IFK:n johtoon kulmapotkusta.

Vaatimattoman alun jälkeen KTP palasi tauolta kuin herhiläinen. Se sai tilaa hyökätä ja hallita, kun IFK Mariehamn passivoitui ja antoi kentän suosiolla KTP:lle. Maksun aika passiivisuudesta tuli tunnin kohdalla, kun Thomas Agyiri ampui todella upean vapaapotkun IFK Mariehamnin maaliin. Se jäi lopulta kotijoukkueen ainoaksi. Antti Mäkijärvi pääsi lähimmäksi osuessaan toisesta vapaapotkusta tolppaan.

Juuri, kun ilo tasoituksesta oli vasta tasaantunut, IFK Mariehamn siirtyi Vahid Hambon maalilla johtoon ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestään koko toisella puoliajalla. Niin vahvasti KTP pyöritti peliä ensimmäiset tauon jälkeiset 15 minuuttia. IFK Mariehamn sinetöi voiton lisäajalla.

Ottelusta erottui neljä pelaajaa. Vieraiden kokoonpanosta Olawale Tehe oli yritteliäs, mutta jäi yhtä syöttöpistettä lukuun ottamatta ilman tehoja. Tehe osui Mäkijärven lailla kerran tolppaan. Maalinteossa onnistunut Buwalda oli mainio toppari. KTP:stä erottuivat David Ramadingaye ja Alain Ebwelle. Ensin mainittu pyöritti tuttuun tapaan kotkalaisten peliä keskikentällä. Ebwelle väläytteli osaamistaan vasemmalla laidalla varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta hän jäi liian yksinäiseksi hyökkäyksien päättämisessä.

20. 0-1 Robin Buwalda
60. 1-1 Thomas Agyiri
63. 1-2 Vahid Hambo
90+3 1-3 Kennedy Igboananike
yleisöä: 1 712