PalloTV - Konferenssiliigan karsinta KuPS-FC Noah, kuultavana Simo Valakari
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluanalyysi
|
16.07.2021

Konferenssiliigan karsinta KuPS-FC Noah, kuultavana Simo Valakari

KuPS teurasti armenialaisen FC Noahin

KuPS-FC Noah 5-0 (4-0)

KuPS voitti Konferenssiliigan ensimmäisen kierroksen karsinnan toisen osaottelun armenialaista FC Noahia vastaan 5-0. Voitolla kuopiolaiset etenivät karsinnan toiselle kierrokselle yhteismaalein 5-1. Toisella kierroksella KuPS saa vastaansa Ukrainalaisen FC Vorskla Poltavan. Otteluparin ensimmäinen osaottelu pelataan ensi torstaina Kuopiossa. Toinen osaottelu pelataan viikkoa myöhemmin Ukrainassa.

Torstain ottelu oli KuPS:n näytöstä. Joukkue hallitsi pelitapahtumaa suvereenisti alusta loppuun. Se ei sinänsä ollut kovin vaikeata, kun vierasjoukkueelta ei onnistunut oikein mikään, kumpaankaan suuntaan. Armenialaisten ruumiinkielikin näytti siltä kuin he olisivat tulleet Kuopioon bussilla. FC Noah oli tullut puolustamaan 1-0 kotivoittoaan ja iskemään vastaan. Torstai-iltana heidän pelisuunnitelmansa jäi totaalisesti piippuun. Heidän pelaamistaan oli miltei kiusallista katsoa.

Kuopiolaiset tekivät heti ottelun ensi minuuteista lähtien selväksi, ketkä kentällä määräävät, pallon kanssa ja ilman. Kotijoukkueen ensimmäistä, otteluparin tasoittanutta maalia ei tarvinnut odottaa kuin 13 minuuttia. KuPS sai vapaapotkun rangaistusalueen ulkopuolelta. Pallon taakse asettui keskikenttäpelaaja Urho Nissilä, jonka oikeasta jalasta lähti banaani, joka kiersi muurin ja löysi tiensä FC Noahin maalin oikeaan ylänurkkaan. Todella komea osuma.

Avausmaali vapautti KuPS:n ja puhkaisi FC Noahin kuplan. Kotijoukkue liikutti palloa mieheltä miehelle ja vierasjoukkue ajatti. Vierasjoukkueen peli sakkasi pahemman kerran. Armenialaisten viiden alakerta vuoti kuin seula, eikä pallollisesta pelistä ollut tietoakaan. Kuvaavaa oli, että KuPS sai vapaasti pyöriä kymppialueella heidän puolustuslinjansa edessä ja heitellä lähietäisyydeltä leivoksia linjan taakse. Tätä taustaa vasten ei ole ihmekään, että KuPS vei ensimmäisen puoliajan nimiinsä 4-0. Maalipaikkoja olisi ollut 2-3 lisäosumaankin.

Toinen puoliaika olikin sitten kosmeettinen läpilasku. KuPS piti palloa ja odotti loppuvihellystä. Armenialaiset simuloivat yrittämistä, vaikka tilanne oli toivoton. FC Noahin toppari kuitenkin sekoili vielä kerran pallon kanssa, hyökkääjä Lucas Rangel ryösti pallon ja kävi tekemässä joukkueelleen viidennen maalin.

FC Noahista ei ollut vastusta KuPS:lle. Se ei kuitenkaan hälvennä tosiasiaa, että päävalmentaja Simo Valakarin ryhmä pelasi taktisesti kypsän ja pallollisesti viisaan ottelun molempiin suuntiin.

KuPS-FC Noah 5-0 (4-0)

13ʹ 1-0 Urho Nissilä
24ʹ 2-0 Oma maali
36ʹ 3-0 Aniekpeno Udoh
39ʹ 4-0 Henry Uzochukwu
89ʹ 5-0 Lucas Rangel

Toimittaja: Junnu Leskelä
Leikkaus: Janne Dahlman
Kuvaaja: Tommi Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: