PalloTV - SJK haki pisteet Tampereelta
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
16.07.2021

SJK haki pisteet Tampereelta

Ilves - SJK 0-1 (0-1)

SJK voitti illan Veikkausliigaottelussa Ilveksen maalein 1-0 (1-0). Seinäjokiset vankistivat asemiaan kuuden parhaan joukkueen joukossa, jotka pääsevät ylempään loppusarjaan. Ilves joutuu jatkamaan nahisteluaan sen niskaan hengittävän HIFK:n kanssa. Ottelua seurasi kolmannen kerran tällä kaudella yli 3000 silmäparia.

Ratinan samettisella nurmella pelattu oli odotuksien mukaisesti tasainen ja kohtuullisen fyysinenkin mutta myös aavistuksen verran sekava. Pallonhallintaprosentit ja -jaksot eivät tarjonneet selvää vastausta siitä, kumpi joukkue pelin tulee lopulta viemään. SJK oli piirun verran valmiimpi ja tehokkaampi kuin vastustajansa.

Ilves oli avausjaksolla vaisu ja erityisesti sen hyökkäyspeli oli heikkoa. Eetu Vertaisen puuttuminen näkyi selvästi tamperelaisten tekemisessä. Vertainen viimeistelee maaleja, luo maalipaikkoja muille ja tekee hyökkäysalueella töitä niin ylös kuin alas. Nyt sellainen hahmo puuttui muodon kärjestä.

Ottelun ratkaisu syntyi jo hyvissä ajoin kuudennen minuutin kohdalla. Yksi pieni arvointivirhe maksoi lopulta Ilvekselle lopulta. Veikkausliigan komeimpien pensseleiden tittelistä taisteleva Jesse Öst avasi pitkällä pallolla, jonka liikeradan arvioimisessa tamperelaistoppari Mikael Almen epäonnistui. Jake Jervis pääsi vierestä karkumatkalle ja sijoitti pallon voimalla verkkoon ohi vastaan tulleen Ilves-vahdin. Ensimmäinen kunnon maalipaikka koko ottelussa tuotti ainoan osuman.

Ilves tuli tauon jälkeen peliin uudistuneella ilmeellä. Tamperelaisten luotsi Jarkko Wiss teki rohkean tempun ja vaihtoi kerralla kolme uutta pelaajaa kehiin. Kentällä se näkyi siten, että neljän puolustuslinja vaihtui nykymuodin mukaiseen kolmen topparin alakertaan. Ilves alkoi myös prässätä seinäjokisia entistä vahvemmin ja rohkeammin.

Wissin taktiikkatemppu vei SJK:lta mahdollisuudet vastaiskuihin, mutta Ilveksen hyökkäyspelin heikkouden vuoksi ottelua väännettiin enemmän keskikentällä kuin maalintekosektoreilla. Niissä paikoissa, jotka Ilves loi, huolellisuus puuttui.

SJK:n kausi jatkuu kotiottelulla AC Oulua vastaan ensi lauantaina. Seuraavana päivänä Ilves matkustaa Kuopioon KuPS:n vieraaksi.

Ilves - SJK 0-1 (0-1)
6. 0-1 Jake Jervis
yleisöä: 3 010

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: