PalloTV - David voitti Goljatin!
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
17.07.2021

David voitti Goljatin!

AC Oulu-HJK 2-1 (1-0)

Oulun Raatin stadionilla nähtiin jättiyllätys, kun sarjajumbo AC Oulu voitti sarjajohtaja HJK:n 2-1. Tappio oli HJK:n ensimmäinen tällä kaudella. Voitto nosti oululaiset sarjajumbon paikalta toiseksi viimeiseksi ohi KTP:n.

AC Oulu tuli otteluun uusitulla miehistöllä. Siirtoikkunan auettua oululaiset vahvistivat rosteriaan peräti viidellä uudella pelaajalla, joista HJK:ta vastaan avauksessa oli neljä. Viimeisenä joukkueeseen liittynyt hyökkääjä Usman Sale aloitti ottelun penkiltä, mutta vaihdettiin sisään toiselle puoliajalle.

HJK tuli Ouluun kesken eurocup-kiireiden ja se näkyi joukkueen aloituskokoonpanossa. Päävalmentaja Toni Koskela oli vaihtanut lähes koko aloituskokoonpanon muutaman päivän takaisesta voitokkaasta Mestarien Liigan karsintaottelusta. HJK:n rosteri on kuitenkin niin laadukas ja laaja, että sen ei olisi pitänyt olla ongelma. Ainakin HJK:ssa uskottiin niin. Toukokuussa pelatussa ensimmäisessä kohtaamisessa Helsingissä Klubi otti helpon 3-1 voiton kakkosmiehistöllään.

AC Oulu aloitti ottelun energisesti ja ennakkoluulottomasti. Joukkue pystyi ensimmäisen puolituntisen aikana luomaan enemmän vaaraa HJK:n maalille kuin koko alkukauden aikana kokonaisuudessaan. Joukkueen ruumiin kielikin oli aivan erilainen alkukauteen verrattuna. Lieko johtunut siitä, että uudet pelaajat eivät osanneet kunnioittaa suurta ja mahtavaa HJK:ta yhtä paljon kuin kotimaiset pelaajat?

Peliä oli pelattu 8 minuuttia, kun sveitsiläisestä FC Thunista lainalla oleva laitapelaaja Dennis Salanovic pääsi kulman jälkitilanteesta tekemään oululaisten avausosuman. Maalin jälkeen HJK heräsi ja ote siirtyi pikkuhiljaa stadilaisille. Kovin suurta vaaraa he eivät silti onnistuneet luomaan. Oululaiset puolustivat kurinalaisesti ja pitivät HJK:n pois vaara-alueilta.

Toisella puolikkaalla HJK hallitsi palloa, mutta tehottomasti. Peliä oli pelattu 63 minuuttia, kun HJK-penkki sai tarpeekseen ja vaihtoi koko hyökkäyskolmikon kerralla. Sisään tulivat Roope Riski, Filip Valencic ja Atom Tanaka. Vaihdot tuottivat tulosta. Kymmenen minuuttia myöhemmin Atom pääsi laukaisemaan kuudentoista rajalta, pallo otti kimmokkeen AC Oulun pelaajasta ja löysi tiensä kotijoukkueen maaliin.

Aikaisemmasta poiketen AC Oulu ei jäätynyt, vaan jaksoi uskoa mahdollisuuksiinsa. Usko ja yritys palkittiin, kun latvialaisesta FK Spartaks Jurmalasta vasemmaksi puolustajaksi pestattu Lucky Opara onnistui tekemään oululaisille 2-1 voittomaalin.

Voitto HJK:sta on kova suoritus mille tahansa suomalaisjoukkueelle, saati sarjajumbolle, joka ei tätä ennen ollut voittanut kuin yhden ottelun koko alkukauden aikana. Erityisen merkityksellisen siitä tekee ajoitus. Seuran tekemä panostus on selvä viesti siitä, että veikkausliigapaikasta halutaan pitää kiinni. Kesken kauden tehty satsaus on aina arpapeliä, joka toimiakseen vaatii onnistumisia ja hyviä tuloksia heti alkuun. Oululaisten osalta joukkueen uusi vaihe ei olisi voinut alkaa paremmin. AC Oulun seurajohto varmaan huokaisi helpotuksesta, kun oma joukkue pisti ylivoimaista sarjajohtajaa pataan kauden ennätysyleisön edessä.

HJK oli ihmeen vaisu. Koskela totesi PalloTV:n ottelun jälkeisessä haastattelussa, ettei eurocup-kiireet ole mikään selitys. Siinä hän on oikeassa. Klubin tasoiselta rosterilta on lupa odottaa huomattavasti parempaa pelaamista. Nyt näytti siltä kuin joukkue olisi tullut Ouluun siinä uskossa, että pisteet helähtävät tilille pelkästään sillä, että saavutaan paikalle.

Totuuden nimessä on myös todettava, ettei AC Oulun pelaaminen mitenkään silmiä hivellyt, mutta se antoi viitteitä paremmasta. Uudet pelaajat antoivat hyvän kuvan itsestään. Syntyi vaikutelma, että ryhmä yltää huomattavasti parempaankin pallolliseen peliin, jahka saavat lisää yhteisiä kokemuksia.

Keskikentällä operoineesta FC Thun-lainasta Magnus Breitenmoserista jäi erityisen hyvä ensivaikutelma. Hän antoi ymmärtää, että hän pystyy juoksemaan ja ajattelemaan yhtä aikaa. Sitä AC Oulu tulee tarvitsemaan jatkossa.

AC Oulu-HJK 2-1 (1-0)

8ʹ 1-0 Dennis Salanovic
74ʹ 1-1 Atomu Tanaka
77ʹ 2-1 Lucky Opara

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: