PalloTV - HIFK teki historiaa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
19.07.2021

HIFK teki historiaa

FC Inter - HIFK 0-1 (0-0)

Helsingin IFK voitti FC Interin vieraissa maalein 1-0 (0-0). HIFK nousi takaisin ylempään loppusarjaan oikeuttavan viivan yläpuolelle ja pudotti Ilveksen sen alapuolelle. FC Inter on viidestä viimeisestä pelistä saanut vain neljä pistettä. Se onkin jäämässä entistä pahemmin HJK:n ja KuPS:n kyydistä.

HIFK:n voitto kirjoitti historian kirjat uusiksi. Se oli Veikkausliigassa helsinkiläisten ensimmäinen täysi pistepotti FC Interiltä Turussa. Samalla päättyi tuskaisa 500 minuuttia kestänyt tehottomuus. HIFK osui edellisen kerran maalipuiden väliin kesäkuun puolivälissä pelatessaan FC Honkaa vastaan. Sen jälkeen saldoon oli kertynyt vain maalittomia tasapelejä ja 0-1 tappioita.

Ottelun taso ei noussut päätähuimaavaksi eikä sen tempokaan heikoimpia hirvittänyt. FC Inter näytti uupuneelta ja heikosti valmistautuneelta eikä välttämättä syyttä. Sillä oli alla torstaina pelattu kova Konferenssiliigan ottelu, jonka jälkeen perjantai kului matkustaessa ja lauantai levätessä. Vasta sunnuntaina FC Inter pääsi valmistautumaan HIFK:n kohtaamiseen. Helsinkiläiset olivat saaneet treenata rauhassa koko viikon.

HIFK ei pystynyt kunnolla hyödyntämään vastustajansa heikkoa päivää. Sen hyökkäyspeli oli juuri sen näköistä, mitä sarjataulukon tehtyjen maalien sarake ja monen viime ottelun nollaputki antaa ymmärtää. Interin väsyneen näköinen käveleskely sai kuitenkin aikaan sen, ettei kotijoukkueella ollut senkään vertaa maalipaikkoja, mitä HIFK:llä ehkä yhden käden sormilla laskettavissa määrissä oli. Täysin ansaittu vierasjoukkueen voitto silti oli.

Ottelussa tapahtui enemmän viimeisellä vartilla kuin koko aikaisemmassa rupeamassa yhteensä. Vipinän aiheuttaja oli HIFK:n maali, joka syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta. Sekin olisi voinut olla syntymättä, ellei Juuso Hämäläinen olisi tunkenut päätään Jake Dunwoodyn laukauksen eteen. Pallo muutti sen verran suuntaa, että kauden ensimmäisen liigaottelun pelannut Aati Marttinen jäi voimattomaksi. Omaksi maaliksi osumaa ei kuitenkaan merkattu, sillä Dunwoodyn laukaus oli menossa kohti maalia.

FC Interin loppurynnistys tuotti pari hyvää maalipaikkaa ja kaksi maaliakin, joista molemmat kuitenkin hylättiin. Toinen oli paitsio ja toisessa pilli oli jo soinut, kun HIFK:n maalivahti lanattiin kentän pintaan. Jos kotijoukkue olisi tällä sykkeellä lähtenyt alusta asti peliin, olisi tulos voinut olla toisenlainen. Voitosta huolimatta HIFK:n hyökkäyspeli oli sen verran hampaatonta, että 1-0 johtoa olisi ollut suht helppo puolustaa. Sen paikat syntyivät pääasiassa erikoistilanteista. Harvat laukaukset Interin puolustus blokkasi.

Ottelu oli hyvin rikkonainen. Vapaapotkuja tuomittiin yli 30. Varoituksiakin nousi peräti yksitoista kappaletta, joista yksi kotijoukkueen huoltoporrasta edustaneelle.

FC Inter - HIFK 0-1 (0-0)
69. 0-1 Jake Dunwoody
yleisöä: 1 589

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: