PalloTV - KTP ja FC Haka tasasivat pisteet
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
19.07.2021

KTP ja FC Haka tasasivat pisteet

KTP-FC Haka 0-0

KTP ja FC Haka pelasivat maanantai-iltana maalittoman tasapelin Kotkan Arto Tolsa Areenalla. Tasapeli tiivisti sarjan häntäpään taistelua entisestään. Pisteen myötä KTP nousi tasapisteisiin AC Oulun kanssa, mutta oululaiset putosivat pahnan pohjalle huonomman maalieronsa vuoksi. FC Haka jatkaa sarjan kolmanneksi viimeisenä kaksi pistettä Kotkaa ja Oulua edellä.  

FC Haka tuli otteluun hyvällä intensiteetillä. Päävalmentaja Teemu Tainio oli aikaisemmasta poiketen piirtänyt joukkueensa pallollisena 3-5-2-muotoon. Se loi valkeakoskelaisille numeraalisen ylivoiman keskisektorille ja mahdollisti pallonhallinnan KTP:n 4-3-3 vastaan. Kun Haka vielä otti KTP:n pelin avaamisen ylhäältä kiinni monella miehellä, kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia päästä puolen kentän yli pelaamalla. Paine pysyi kotkalaispäädyssä. Hakan pallonhallinta oli kuitenkaan tehotonta. Joukkue ei saanut ensimmäisellä puoliajalla aikaan yhtään laukausta maalia kohti.

Hakan korkea prässi teki KTP:n pallollisesta tekemisestä sekavaa ja sattumanvaraista. Kapteenin ja keskikentän johtajan David Ramadingayen puuttuminen aloituskokonpanpanosta näkyi. KTP:n hyökkääminen jäi yksittäisten pitkien pallojen ja satunnaisten erikoistilanteiden varaan. Kotkalaisten nopeissa hyökkäyksissä oli silti vaaran tuntua, vaikka he eivät saaneet niistä aikaan yhtään laukausta maalia kohti. Ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana.

Toinen puoliaika jatkui Hakan komennossa. Valkeakoskelaiset pitivät palloa ja hakkasivat päätään KTP:n matalaan blokkiin. Kotijoukkue oli luopunut pyrkimyksestä pitää palloa ja tyytyi makaamaan matalassa blokissa odottamassa vastaiskujen paikkaa. Haka vyörytti hyökkäyksiä kohti Anton Lepolan maalia, mutta maalivahti kesti. Yrityksen puutteesta Hakaa ei pääse syyttämään. Tainion laatima pelisuunnitelma toimi. Ainoastaan maali jäi puuttumaan. Valkeakoskelaiset olivat selvästi parempi joukkue, mutta siitä ei saa kolmea pistettä.

Jotakin sekin kertoo, että Hakalla oli niska-peppu-ote tapahtumasta, mutta sai silti aikaan vain kolme laukausta maalia kohti koko ottelun aikana. Joukkueella oli ottelussa peräti 18 kulmapotkua, joista olisi jo tilastollisesti pitänyt saada jotakin aikaan. Tehottomuudesta on kasvamassa Hakalle todellinen mörkö.

KTP voi olla todella tyytyväinen nollapeliin ja yhteen pisteeseen. Joukkueen pallollisessa pelissä ei ollut hurraamista, mutta joukkue puolusti boksiaan nöyrästi, vaikka jalka selvästi alkoi painaa ottelun loppua kohti. Kotkalaiset saavat kiittää maalivahti Lepolaa pisteestä. Hän pelasi hyvän ottelun ja oli illan ehdoton tähti. Maanantai-illan esitys ei povaa kotkalaisille hyvää putoamistaistelua ajatellen.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: