PalloTV - HIFK pelasti nahkansa yliajalla
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
23.07.2021

HIFK pelasti nahkansa yliajalla

HIFK-KTP 2-2 (1-1)

HIFK ja KTP tasasivat pisteet perjantai-illan ainoassa Veikkausliigaottelussa Helsingin Bolt Areenalla. KTP johti ottelua kahteen otteeseen ja oli pitkään kiinni kolmessa pisteessä, mutta IFK tuli tasoihin aivan yliajan viimeisillä sekunneilla.  

Molemmat joukkueet tulivat perjantai-illan otteluun pienessä myötätuulessa, mutta eri syistä. HIFK oli edellisellä kierroksella voittanut FC Interin vieraissa ensimmäistä kertaa historiansa aikana, ehkä hieman onnekkaasti, mutta voittanut kuitenkin.

KTP puolestaan ylsi edellisellä kierroksella maalittomaan tasapeliin FC Hakaa vastaan kotonaan. Siinä ei ole sinänsä mitään ihmeellistä, mutta kotkalaiset olivat siinä ottelussa niin pahassa sillassa, että saattoivat hyvällä syyllä pitää nollapeliä voittona.

Perjantai-illan ottelu oli varmasti iso pettymys Inter-voitossa kylpeneille HIFK-kannattajille. Röda näytti väsyneeltä. Kotijoukkue kyllä hallitsi palloa, mutta se ei yksistään riitä kolmeen pisteeseen. HIFK:n peruspelaaminen ei luo riittävästi pelitilannevaaraa vastustajan maalille. Stadilaisten hyökkäyskalusto on tilastojenkin valossa köykäinen. Eikä toistuvat, omasta hallinnasta syntyvät, karkeat puolustusvirheet auta asiaa yhtään.

Kaikkein selvimmin nämä seikat näkyvät otteluissa, joissa vastassa on ennakolta heikompia joukkueita ja HIFK:n pitäisi viedä peliä. Joukkueen matsit ovat alkukaudesta olleet yhden maalin pelejä, kuten tilastotkin osoittavat. Heti kun HIFK yrittää ja pääsee viemään ottelua alkaa tapahtua, molemmissa päissä. KTP-matsi oli siitä hyvä esimerkki. Sen on muututtava, mikäli joukkue mielii kuuden parhaan loppusarjaan ja menestyä siellä. Päävalmentaja Joaquin Gomez lienee asiasta samaa mieltä.

KTP ei ollut tullut isolle kirkolle pelkästään puolustamaan ja iskemään vastaan. Se halusi myös pitää ja pelata palloa. Ja kun kotijoukkueen esitys näytti siltä kuin se olisi vielä leijunut Inter-voiton jälkimainingeissa, he myös pystyivät siihen, mutta vain hetkittäin. KTP:n pallonhallintajaksot jäivät lyhyiksi ja hätäisiksi. Siinä päävalmentaja Gabri Xatartilla on vielä tekemistä. Kaksi tehtyä maalia vieraskentällä on kuitenkin positiivinen signaali kotkalaisyleisölle, olkootkin että omiin myös meni kaksi.

Toimittaja: Junnu Leskelä

HIFK-KTP 2-2 (1-1)

33ʹ 0-1 Asier Arranz
41ʹ 1-1 Jani Bäckman
83ʹ 1-2 Antti Mäkijärvi
90+6ʹ 2-2 Tino Palmasto

Artikkeliin liittyviä aiheita: