PalloTV - Sarjajohtaja nöyryytti FC Hakaa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
24.07.2021

Sarjajohtaja nöyryytti FC Hakaa

HJK-FC Haka 2-0 (2-0)

HJK otti lauantaina rutiinivoiton FC Hakasta Helsingin Bolt Areenalla. Hakan toiveet oli käytännössä haudattu jo ottelun toisella minuutilla, kun HJK:n Jair sijoitti pelivälineen ylänurkkaan kulman jälkitilanteesta. HJK sinetöi voiton tyylillä, kun Filip Valencic tempaisi varsinaisen tuutin samaan yläkulmaan reilut parikymmentä minuuttia myöhemmin.

Lauantain ottelusta ei jäänyt paljon kotiin kirjoitettavaa. HJK oli kotikentällään niin ylivoimainen, että ihan hirvitti. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oli kyllä piirtänyt ottelusuunnitelmaansa kaavan, jolla Klubilta voisi teoriassa saada jotain kotiin vietävää. Valkeakoskelaiset pyrkivät ottamaan kotijoukkueen pelin rakentelun pois viiden miehen prässillä. Ja kun HJK ohitti prässin, Haka putosi matalaan blokkiin odottamaan omaa vuoroa, jota ei koskaan tullut.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ei tällä kertaa antanut ykkösmiehistölleen lepovuoroa Mestarien Liigan karsintaotteluiden välissä, vaan laittoi miltei ykkösmiehistönsä radalle kotiyleisön edessä. Ottelun ensimmäinen puolisko oli HJK:n totaalista hallintaa, pallon kanssa ja ilman. Kahden maalin johdossa joukkue nosti jalan kaasulta toisella puoliajalla ja Hakakin pääsi mukaan otteluun. Valkeakoskelaiset onnistuivat uhkaamaan kotijoukkueen maalia pariin otteeseen, mutta matsi oli HJK:n kontrollissa.

Hakan oma pallollinen pelaaminen näytti todella tuskaiselta HJK:n paineen alla. Toisaalta joukkueen muoto oli pallon ympärillä niin väljä, ettei siinä pystynyt palloa pitämäänkään. HJK:lla oli aina ylivoima pallon ympärillä, vaikka peliväline ei ollut edes heidän hallussaan. Se teki valkeakoskelaisten lauantaista tuskaisen ja turhauttavan. Yrittämisen puutteesta joukkuetta ei voi syyttää, mutta vuori oli tällä kertaa vain liian korkea kiivettäväksi.

Lauantaina nähty koitos kertoo korutonta kieltään veikkausliigajoukkueiden tasoeroista. Sarjan kärki ja tyvipää elävät eri todellisuuksissa. Eikä se ole ihme tosiasioiden valossa. Pelkkä HJK:n pelaajabudjetti on kaksinkertainen verrattuna sarjan tyvipään seurojen koko budjettiin, joten on selvä, että se näkyy. Siinä ei sinänsä ole mitään uutta, mutta se on joka kerta yhtä lohdutonta nähdä.

HJK-FC Haka 2-0 (2-0)

2ʹ 1-0 Jair
27ʹ 2-0 Filip Valencic

 Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: