PalloTV - FC Hongan kakkosmiehistö otti pinnan FC Lahdelta
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
25.07.2021

FC Hongan kakkosmiehistö otti pinnan FC Lahdelta

FC Honka-FC Lahti 1-1 (1-0)

FC Honka ja FC Lahti tasasivat pisteet sunnuntai-iltana Tapiolan Urheilupuistossa. Tämä oli jo Hongan seitsemäs perättäinen tappioton ottelu, kun mukaan lasketaan Konferenssiliigan karsinnat. FC Lahden tappiottomien otteluiden putki puolestaan venyi jo kymmenen matsin mittaiseksi.

Lahtelaiset tulivat otteluun hyvällä intensiteetillä. Joukkue prässäsi kotijoukkuetta ylhäältä monen miehen voimin, mikä aiheutti Hongan pelinrakentelulle vaikeuksia Tapiolan Urheilupuiston pienellä kentällä. Lahti tiesi, että Hongalla on tärkeä Konferenssiliigan ottelu tulevana torstaina ja että espoolaiset luultavasti lepuuttavat avainpelaajiaan sitä varten. Siinä he olivat oikeassa. Hongan päävalmentaja Vesa Vasara oli vaihtanut peräti yhdeksän ukkoa viime tiistain Konferenssiliigan ottelusta slovenialaista NK Domzalea vastaan.

Sunnuntain matsi oli hyvätasoinen veikkausliigaottelu. Varsinkin ottelun ensimmäinen puoliaika oli todella katsojaystävällinen ja hyvää mainosta sarjalle. Molemmat joukkueet pitivät yllä hyvää pallotempoa. Osaselitys vauhdille löytyy Urheilupuiston kentän pienestä koosta, jossa laiskinkaan ei pääse peliä piiloon.

Peliä oli pelattu 18 minuuttia, kun Hongan hyökkääjä Alegria pääsi karkuun lahtelaisten toppareilta, maalivahti Reguero tuli ulos ja törmäsi häneen. Erotuomari Mattias Gestranius vihelsi tilanteesta pilkun, jonka Otso Koskinen toimitti varmasti verkon perukoille. Maali oli Koskisen ensimmäinen veikkausliigamaali.

Puoliajan edetessä ote siirtyi yhä selvemmin espoolaisille. 28 minuutin kohdalla Hongan vasen laitapelaaja Edmund Arko-Mensah pääsi keskittämään kuudentoista alueen sisältä, pallo otti toppari Tim Lahden käteen ja pallo vietiin toistamiseen pilkulle, mutta Alegria laukoi rankkarin tolppaan. Erätauolle mentiin Hongan 1-0 johdossa.

Lahtelaiset tulivat toiselle puoliajalle päättäväisinä ja ottivat jämäkän otteen pallosta ja ottelusta. Se tuotti tulosta. Puoliajalla kentälle vaihdettu laituri Geoffrey Chinedu sai päänsä keskitykseen ja pallo löysi tiensä Hongan verkkoon. Tasoituksen myötä myös peli tasoittui. Honka löysi taas takaisin otteluun ja peli aaltoili päästä päähän. Muutamista hyvistä maalipaikoista huolimatta kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa ja pisteet menivät jakoon.

Tasapeli oli hyvä suoritus Hongan kakkosmiehitykseltä. Vesa Vasaraa ei ollut vaikea uskoa, kun hän jakeli joukkueelleen kiitosta hyvästä ottelusta PalloTV:n ottelun jälkeisessä haastattelussa. Lahtelaiset eivät puolestaan suostu häviämään. Kymmenen tappiotonta ottelua peräkkäin on hyvä suoritus miltä tahansa joukkueelta. Katsomossa ei kutenkaan voinut välttyä kysymykseltä, että miltä Lahden esitys olisi näyttänyt ja miten ottelu olisi päättynyt, jos joukkueen alkukauden paras maalintekijä olisi edelleen ollut mukana kokoonpanossa.

FC Honka-FC Lahti 1-1 (1-0)

18ʹ 1-0 Otso Koskinen (rp)
52ʹ 1-1 Geoffrey Chinedu

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: