PalloTV - HJK:n matka Mestarien Liigan karsinnassa katkesi
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
27.07.2021

HJK:n matka Mestarien Liigan karsinnassa katkesi

HJK - Malmö FF 2-2 (1-1)

HJK:n tie nousi pystyyn Mestarien Liigan 2. karsintakierroksen toisessa osaottelussa, kun stadilaiset päätyivät 2-2 (1-1) tasapeliin ruotsalaista Malmö FF:ää vastaan Helsingin Bolt Areenalla. MFF meni otteluparista jatkoon yhteistuloksella 4-3. Skånelaiset kohtaavat karsintojen seuraavalla kierroksella skotlantilaisen Glasgow Rangersin.

Tiistai oli mahtava futisilta. Saimme kokea kansainvälistä futista loistavassa säässä ja kannustavan kotiyleisön edessä, täpötäydellä stadionilla. Kun yhtälöön vielä lisättiin HJK-kannattajien rummut ja chantit, niin elämys oli valmis. Hieno kehystys suomalaisen seurajalkapalloilun tärkeimmälle ja suurimmalle ottelulle tällä kaudella.

Ottelu sai lentävän lähdön, kun HJK siirtyi 1-0 johtoon alle minuutissa. Yleisö ehti tuskin tajuta ottelun alkaneen, kun HJK sai kulmapotkun ja toppari Miro Tenho puski pallon sisään. Se teki hyvää ottelulle ja herätti yleisön.

Johtomaalin myötä HJK sai tuulta purjeisiinsa ja uskoa tekemiseensä. Valitettavasti ilo oli lyhyt. Ottelun 10. minuutilla MFF:n kapteeni ja hyökkäyspelin moottori Anders Christiansen tasoitti ottelun. Nyt HJK:n piti tehdä peräti kolme maalia lisää päästäkseen otteluparista jatkoon.

Klubi jatkoi yrittämistä ja pelasi tosi hyvän puoliajan, pallollisena ja ilman. Joukkueen ilme oli aktiivinen ja aggressiivinen. Rehellisyyden nimissä on silti sanottava, että ottelukuvaan vaikutti vahvasti myös se, että MFF:n päävalmentaja Jon Dahl Tomasson oli laatinut otteluun pelisuunnitelman, johon ei tällä kertaa sisältynyt malmöläisille ominaista ajokoiraprässiä ja vauhdikasta suunnanmuutospeliä. MFF luotti kotikentällään saavutettuun 2-1 -johtoon. Se ei silti ota mitään pois Klubin hyvästä esityksestä. Puoliajalle mentiin lukemissa 1-1.

Toisella puolikkaalla Klubi jatkoi yrittämistä. Dahl Tomasson puolestaan oli puoliajalla ottanut pois lopunkin vauhdin joukkueensa pelaamisesta. Se oli fiksu ratkaisu. Klubin oli tehtävä kolme maalia 45 minuutissa, joten malmöläisillä ei ollut syytä ryntäillä. MFF on kuitenkin niin laadukas joukkue, että se pystyy luomaan vaaraa ilman kovaa vauhtiakin. Ja niinhän siinä sitten kävi, että Malmö siirtyi 2-1 johtoon, kun peliä oli pelattu 76 minuuttia.

Klubi osoitti kuitenkin luonteenlujuutta ja tuli vielä tasoihin juuri kentälle vaihdetun Riku Riskin maalilla pari minuuttia myöhemmin. Tasoitus herätti jälleen stadilaisyleisön toivon ja Klubi onnistui luomaan muutamia läheltä piti -tilanteita, mutta kun ei.

Tasapuolisuuden nimissä on todettava, että myös MFF sai paikat 1-2 lisämaaliin, kun HJK:n oli pakko yrittää johtomaalia riskillä. Hyvästä esityksestä ja kovasta yrityksestä huolimatta Klubi ei onnistunut maalinteossa, joten MFF jatkaa Mestarien Liigan taivaltaan ja HJK siirtyy pelaamaan paikasta Eurooppa Liigassa.

Klubilla ei ole mitään hävettävää. Malmö FF oli vain parempi. Se on realiteetti, että MFF on Pohjoismaiden ykkösseura yhdessä FC Kööpenhaminan kanssa. Ne painivat joka suhteessa eri sarjassa kuin muut pohjoismaiset joukkueet. Asetelma muistuttaa HJK:n asemaa Veikkausliigassa. Klubi on niin ylivoimainen joka suhteessa, että se vie miltei mielenkiinnon joukkueen otteluista. Tiistai-illan ottelu oli mielenkiintoinen siinäkin suhteessa, että saimme ensimmäistä kertaa tällä kaudella nähdä, miltä haastajana otteluun lähtevä HJK oikeasti näyttää. Ja sitä kyllä kelpasi katsoa.

HJK - Malmö FF 2-2 (1-1)
1. 1-0 Miro Tenho
10. 1-1 Anders Christiansen
76. 1-2 Veljko Birmancevic
78. 2-2 Riku Riski
yhteismaalit 3-4

Toimittaja: Junnu Leskelä 
Kooste: HJK TV

Artikkeliin liittyviä aiheita: