PalloTV - HJK ja SJK jakoivat pisteet
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
31.07.2021

HJK ja SJK jakoivat pisteet

HJK-SJK 0-0
Yleisö: 1374

Klubin tappiottomien kotiotteluiden putki sai jatkoa, kun HJK ja SJK päätyivät maalittomaan tasapeliin lauantain ainoassa veikkausliigaottelussa Helsingin Bolt Areenalla. Klubin edellinen kotitappio liigassa on kaudelta 2019. HJK jatkaa sarjan piikkipaikalla. SJK vahvisti sijoitustaan sarjataulukon 5. sijalla.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Molemmat joukkueet huolehtivat puolustusvelvoitteistaan kurinalaisesti. Sen myötä hyökkäyspään tilat ja maalipaikat olivat vähissä molemmissa päissä. Ennakkoon oli odotettavissa, että HJK kontrolloisi palloa kotikentällään ja SJK joutuisi mukautumaan siihen. Toisin kävi, seinäjokelaiset olivat tulleet Boltille pelaamaan, eikä peruuttelemaan. SJK tuli matsiin aktiivisella ja aggressiivisella ilmeellä. Joukkue halusi hallita palloa, eikä vain ottaa vastaan.

SJK:n puolustuspelaaminen oli myös hyvällä tasolla. Joukkue prässäsi ylhäältä, kun siihen oli paikka. Muutoin joukkue tipahti HJK:n kenttäpuoliskon kaarelle ottamaan Klubia vastaan. Kun seinäjokelaiset vielä tukkivat keskikaistat, niin puolustuspelaaminen oli hyvin nipussa.

HJK näytti hieman väsyneeltä. Klubilaisten paidanliepeet eivät lepattaneet ihan samaan tyyliin kuin tiistain CL-karsinnassa Malmöä vastaan. Ottelun ensimmäisellä puolikkaalla stadilaiset eivät päässeet pyörittämään heille ominaista pallorallia ja kontrolloimaan peliä. Eikä joukkueen pallonhallintajaksot jalostuneet vaaraksi. Pitkälti siksi, että SJK puolusti tiivisti ja jämäkästi. Tauolle mentiin 0-0-lukemissa.  

Toinen puoliaika alkoi HJK:n komennossa. Koskela oli selvästi painottanut pallotempon merkitystä puoliajalla. Nyt pallo liikkui ensimmäiseen puoliaikaan verrattuna huomattavasti nopeammin mieheltä miehellä. Sen myötä myös joukkueen pallonhallintajaksot venyivät ensimmäistä puolikasta pitemmiksi, mutta todelliset maalipaikat olivat edelleen vähissä. SJK puolusti kurinalaisesti ja piti huolen, että Roope Riski ja kumppanit eivät päässeet heidän selustaansa.

Puoliaika eteni HJK:n hallinnassa ja peli pyöri SJK-päädyssä. SJK pääsi välillä iskemään vastaan, mutta ilman tulosta. Pitkiin hyökkäyksiin seinäjokelaiset eivät enää ensimmäisen puoliajan tapaan kyenneet. Puoliajan edetessä HJK:n pallokontrolli alkoi myös tuottamaan vaaran tuntua, mutta tehot jäivät edelleen puuttumaan. HJK sai vielä aikaan todellisen myllytyksen SJK-maalille ottelun loppuminuuteilla, mutta kun se ei tuottanut tulosta pisteet jaettiin.  

Otteluruuhka näkyy HJK:n tekemisessä. Eikä ihme, SJK-ottelu oli jo joukkueen kuudes matsi reiluun kahteen viikkoon ja kuormitukseen voidaan lisäksi laskea mukaan pitkät ottelumatkat europeleihin. Kovasta kuormituksesta kertonee sekin, että Koskela teki peräti viisi vaihtoa SJK-matsin toisella puolikkaalla.

HJK:n europelit jatkuvat Eurooppa Liigan karsinnalla ensi tiistaina, kun vastaan asettuu Azerbaidzanilainen FK Neftchi vieraskentällä. Jos Klubi voittaa kaksiosaisen otteluparin palkintona on paikka Eurooppa Liigan lohkovaiheeseen. Seuraava kierros takaisi myös paikan suoraan uuden Konferenssi Liigan lohkovaiheeseen.   

SJK elää hyvää vaihetta. Honkavaara on rakentanut joukkueeseen hyvän tasapainon ja ryhmä pystyy puolustamaan monipuolisesti ja aktiivisesti koko joukkueella. Alkukaudesta tökkinyt hyökkäyspelaaminenkin alkaa sujumaan paremmin. Kun siihen vielä saadaan lisää tehoa niin seinäjokelaisilla on tiedossa mielenkiintoinen loppukausi. SJK:n ottelut jatkuvat ensi viikon perjantaina, kun joukkue matkaa HIFK:n vieraaksi Bolt Areenalle.

HJK-SJK 0-0

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: