PalloTV - Interin johto suli tasapeliksi
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
02.08.2021

Interin johto suli tasapeliksi

FC Inter - FC Honka 2-2 (2-1)

FC Inter joutui hyvän alun jälkeen tyytymään 2-2 (2-1) tasapeliin espoolaista FC Honkaa vastaan. Tasapeli pitää turkulaiset mukavasti mitalitaistossa mukana. Kaksi lisäpistettä olisivat kelvanneet, jotta Interin tähtäin pysyisi enemmän hopeassa kuin pronssissa.

FC Honka jatkaa taaperrustaan alemman loppusarjan joukkueiden seurassa. Sijoituksissa sen matka ylempään loppusarjaan ei ole suuri. Pisteiden valossa viiden pinnan ero on merkittävämpi, kun runkosarjan toinen puolikas lähestyy puoliväliä.

Ottelulla oli mielenkiintoiset odotukset, sillä vastakkain oli kaksi vahvasti pallonhallinnasta pitävää joukkuetta. Odotuksissaan tasaisesta ottelusta joutui aluksi pettymään. FC Inter vei FC Honkaa kuin sitä kuuluisaa pässiä narun päässä. Turkulaisilla oli tempoa, syöttö kulki pelaajalta toiselle ja pallonhallintapeliä oli mukava katsoa.

FC Honka yritti epätoivoisesti prässätä, mutta se ei saanut tehtyä syötönkatkoja eikä pallonriistoja. Kun vieraat saivat pelivälineen haltuunsa, pallonhallintapeli tyssäsi harhasyöttöihin. Niinä erittäin harvoina hetkinä, kun FC Honka pääsi kotijoukkueen maalille asti, se osoitti vaarallisuutensa ja antoi myrskyvaroituksen tulevaa varten.

FC Interin ainoa miinus tuli hyökkäyksien viimeistelystä. Vaikka sen hyökkäyksissä oli variaatioita ja kaivattua monipuolisuutta, turhan usein lopputuloksena oli tuhoon tuomittu kaukolaukaus. Tästä huolimatta FC Interin hyökkäykset tuottivat kaksi hienoa maalia. Huolellisemmalla työllä FC Hongan jenkkivahti Timothy Murray olisi ollut yllätettävissä ainakin yhden kerran enemmän, jolloin FC Inter olisi saattanut ottelun naulata.

FC Honka sai kuparisensa rikottua melkeinpä ainoasta kunnon hyökkäyksestään koko ensimmäisellä puoliajalla. Edmund Arko-Mensahin maali syntyi muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä. Toisen puoliajan tapahtumia silmällä pitäen se, jos mikä oli pukukoppimaali.

Tauon jälkeen osat vaihtuivat täysin. Nyt oli FC Hongan vuoro viedä ja FC Interin vikistä. Kotijoukkue laski tempoaan ja ryhtyi puolustamaan entistä alempaa. Se olisi ollut viisas taktiikka kahden maalin johtoasemassa, mutta nyt se oli enemmän pakon sanelemaa kuin taktinen valinta.

FC Interiä ovat koko kauden ajan riivanneet pahat loukkaantumiset. Nytkin penkille riitti lähinnä reserveissä ja/tai junioreissa pelanneita pelaajia. Maalia vartioi vasta toista liigaottelua tällä kaudella pelannut Aati Marttinen. Benjamin Källman oli kärjessä, mutta hänen vaarallinen aisaparinsa Timo Furuholm istui Veritas Stadionin vip-tiloissa kärsimässä pelikieltoaan.

Tilanteesta johtuen ei siis ihme, että FC Interin oli pakko luopua aktiivisesta pelitavastaan toisella puoliajalla. Muutoin koneesta olisi loppunut polttoaine niin aikaisin, että Honka olisi saattanut jopa viedä voiton. FC Honka haistoikin veren. Valmentaja Vesa Vasara teki tauolla kaksi pelaajavaihtoa. Muutenkin hänellä oli penkillä laadukkaampi ja leveämpi materiaali, jolla se sai kotijoukkueen melkein kanveesiin. Hongan prässi alkoi toimia paremmin, kun pelaajilla oli enemmän aikaa reagoida vastustajan tekemisiin.

Honka haki hyökkäyksissään Lucas Kauffmania, mutta hän oli tuhlailevalla päällä. Kun hän jäi tehoitta, tarvittiin naapurin koiran puraisua. TPS:ssä vielä viime kaudella pelannut Niklas Pyyhtiä teki tasoituksen komean kääntölaukauksen päätteeksi.

FC Inter - FC Honka 2-2 (2-1)
19. 1-0 Aleksi Paananen
32. 2-0 Alejandro Sanz Sainz
42. 2-1 Edmund Arko-Mensah
74. 2-2 Niklas Pyyhtiä
yleisöä: 1 443

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: