PalloTV - Vahvoja vastustajia arvonnoissa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
02.08.2021

Vahvoja vastustajia arvonnoissa

Eurosarjojen seuraavien karsintakierrosten ottelupareja arvottiin jälleen UEFA:n pääkonttorissa Sveitsin Nyonissa. Suomalaisseuroista jännitettävää riittää vielä HJK:lla ja KuPS:lla, jotka ovat mukana Eurooppa- ja Konferenssiliigoissa.

HJK kohtaa azerbaidzhanilaisen Neftci PFK:n Eurooppaliigan kolmannella karsintakierroksella. Otteluparin ensimmäinen peli pelataan Bakussa huomenna ja toinen Helsingissä ensi viikon torstaina. Voittaja etenee Eurooppaliigan play-off -kierrokselle, jossa se saa vastaansa yhden kuudesta sijoitetusta, turkkilaisen suurseuran Fenerbahcen.

Otteluparin häviäjän kausi jatkuu Konferenssiliigan play-off -kierroksella. Vastaan asettuu voittaja kolmannen karsintakierroksen otteluparista Maccabi Haifa - HB Torshavn.

HJK on hyvin lähellä jomman kumman eurosarjan lohkovaihetta. Jos se raivaa Neftci PFK:n tieltään, sillä on riippumatta Fenerbahce -ottelun tuloksesta jo Konferenssiliigan lohkovaiheen paikka taskussaan. Voitto turkkilaisista avaisi luonnollisesti tien astetta kovempaan eurosarjaan. HJK:n tie päättyy ennen lohkovaihetta vain, jos se häviää Konferenssiliigan play-off -kierroksella. Tuli vastaan Maccabi tai HB, kumpikin ovat tasoltaan sellaisia, jotka HJK:n pitäisi pystyä voittamaan.

Kazakstanilainen FC Astana on KuPS:n vastustaja Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella. Vaikka ensimmäinen osaottelu on jo torstaina, sen ympärillä leijuu epävarmuutta. KuPS haluaisi pelata ottelun kotikentällään, mutta nykyisin Väre Areenan nimeä kantava Kuopion Keskuskenttä ei täytä UEFA:n stadioneille asetettujen kolmannen kategorian kriteerejä. Poikkeuslupaa ei ole vielä kuulunut, ja jos ei kuulu, KuPS isännöi FC Astanaa Töölön jalkapallostadionilla Helsingissä.

Otteluparin toinen osaottelu on vuorossa ensi viikon torstaina. Se pelataan FC Astanan kotikaupungissa, joka tunnetaan nykyisin nimellä Nur-Sultan.

KuPS:n ja Astanan välisen otteluparin voittajan seuraavaksi vastustajaksi arvottiin Union Berlin. Saksalaisseura kuuluu Tottenhamin, AS Roman ja ranskalaisen SRFC:n kanssa play-off -kierroksen sijoitettujen seurojen joukkoon, minkä vuoksi arpaonnea voidaan pitää kovana.

Molempien sarjojen play-off -kierroksen ottelut pelataan 19. ja 26. elokuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita: