PalloTV - AC Oululle elintärkeä voitto MIFK:sta

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
07.08.2021

AC Oululle elintärkeä voitto MIFK:sta

AC Oulu-IFK Mariehamn 1-0 (1-0)
Yleisö: 1410

AC Oulu voitti lauantaina IFK Mariehamnin kotonaan 1-0. Oululaisten voitto tasoitti sarjan tyvipään taistelua. Sarjajumbona otteluun lähteneet oululaiset nousivat voitollaan sarjataulukon kolmanneksi viimeiseksi ohi Hakan ja KTP:n. Hakalla on tosin kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Neljänneksi viimeisenä oleva MIFK on enää vain pisteen päässä oululaisista.

Lauantain voitto oli elintärkeä oululaisten mestaruutta, sarjapaikan säilyttämistä, ajatellen. Ottelun merkityksen saattoi aistia katsomoon asti. Kenellekään ei ollut epäselvää, että matsin lopputuloksella on iso merkitys koko loppukautta ajatellen. Voitolla toiveet sarjapaikan säilyttämisestä elävät edelleen. Tappio yhtä päävastustajaa vastaan sarjan tässä vaiheessa olisi vaikeuttanut oululaisten asemaa dramaattisesti.

Itse ottelu ei tarjonnut mitään hienouksia. Vastakkain oli kaksi joukkuetta, jolla on ollut suuria vaikeuksia tehdä maaleja. Maarianhaminalaiset ovat tehneet 9 maalia 14 otteluun. Oululaiset ovat tehneet 12 maalia 15 ottelussa. Tätä taustaa vasten ottelusta ei ollut odotettavissa mitään maalijuhlaa.

Ottelun alku oli hermostunutta tunnustelua puolin ja toisin. Ennakkoon odotettiin, että AC Oulu ottaisi pallon hallinnan ja maarianhaminalaiset tyytyisivät puolustamaan matalassa blokissa ja iskemään vastaan. MIFK:n päävalmentaja Lukas Syberyjski oli kuitenkin piirtänyt joukkueelleen aktiivisemman pelisuunnitelman. Vierasjoukkue pyrki ja onnistui rikkomaan kotijoukkueen pelirakentelua jo sen omalla kenttäpuoliskolla. MIFK ryhmittyi tiiviiseen keskialueen blokkiin, josta se pyrki pallon saatuaan suoraan AC Oulun linjan taakse.

AC Oulu halusi kontrolloida palloa ja onnistuikin siinä hetkittäin ensimmäisellä puoliajalla, mutta silloinkin peli pyöri pitkälti omalla kenttäpuoliskolla. Oululaisilla oli vaikeuksia päästä keskialueen yli pelaamalla. Osasyy siihen löytyy MIFK:n hyvästä puolustusmuodosta, joka ei antanut tilaa AC Oulun pelintekijöille. Toinen selittävä tekijä oli kotijoukkueen löysä pallotempo, joka teki hyökkäyspelaamisesta vaikeaa ja ennalta arvattavaa.

Yksi maali sentään nähtiin, kun MIFK:n puolustus erehtyi kaatamaan hyökkääjä Dennis Salanovicin rangaistusalueella ottelun 19. minuutilla, josta seurauksena rangaistuspotku. Pallon taakse asettui itse Salanovic, joka laittoi pallon varmasti sisälle. Tauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen puolikas alkoi MIFK:n komennossa. Maarianhaminalaiset onnistuivat luomaan vaaran tuntua oululaismaalille, mutta ilman tulosta. MIFK:lla ei yksinkertaisesti vain ole maalintekijää. Joukkue kyllä toimittaa palloa maalille, mutta kun siellä ei ole ketään päättämässä hyökkäyksiä.

AC Oululla oli toisella puoliajalla vaikeuksia pysyä pallossa, saada aikaan pitempiä pallonhallintajaksoja. Ne ovat erityisen tärkeitä johtoasemassa pelattaessa. Selitys pallokontrollin puutteeseen ei löydy yksistään MIFK:sta. Niin hyviä he eivät olleet, mutta kun AC Oulun pallollinen tekeminen oli yhtä sekamelskaa, niin ote säilyi vierasjoukkueella ja läheltä piti-tilanteet seurasivat tosiaan. Oululaisyleisön onneksi saarelaiset olivat niin tehottomia, että pisteet jäivät Ouluun.

AC Oulu-IFK Mariehamn 1-0 (1-0)

19ʹ 1-0 Dennis Salanovic (rp)

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: