PalloTV - FC Lahti ei suostu häviämään
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
08.08.2021

FC Lahti ei suostu häviämään

KuPS-FC Lahti 2-2 (2-1)
Yleisö: 1821

KuPS ja FC Lahti tasasivat sunnuntaina pisteet Kuopion Väre Areenalla. Tasapelin myötä lahtelaisten tappiottomien otteluiden putki kasvoi jo 12 ottelun mittaiseksi. KuPS:lle tasapeli merkitsi seitsemän ottelua kestäneen voittoputken katkeamista. KuPS säilytti paikkansa sarjakakkosena. Tasapeli nosti Lahden sarjataulukon kolmanneksi ohi FC Interin.  

Ottelu sai lentävän lähdön. Peliä ei ollut pelattu kuin 4 minuuttia, kun KuPS-hyökkääjä Santeri Haarala pääsi kuudentoista rajalta laukomaan pallon sisään Lahden maalin etukulmasta. Minuuttia myöhemmin oli Lahden vuoro. Macoumba Kandji pääsi keskittämään rangaistusalueen sisältä ja Geoffrey Chinedu puski pelin tasoihin.

Ottelua jatkettiin KuPS:n hallinnassa. Kuopiolaiset kontrolloivat vauhdikasta tapahtumaa pallon kanssa ja ilman. Ottelun 14. minuutilla KuPS pelasi pitkää hyökkäystä ja keskikenttäpelaaja Urho Nissilä pelasi hienon pikku kombinaation Lucas Rangelin kanssa rangaistusalueen rajalla, josta Nissilä pääsi laukomaan pelivälineen Lahden maalin alanurkkaan. Hieno pelitilannemaali.

Ensimmäisellä puoliajalla joukkueiden välinen ero näkyi selvimmin niiden pallonhallintajaksoissa. KuPS:n pelin pallollinen vaihe oli harmoninen ja monipuolinen. Se tuotti maalintekotilanteita. Lahti ei voinut kehua samalla. Lahtelaiset saivat kyllä aikaan muutamia pitempiä pallonkontrollijaksoja, mutta ne eivät aiheuttaneet kovin suurta varaa hyvin organisoidulle KuPS-puolustukselle. Lahti oli vaarallisimmillaan hyökätessään nopeasti ja suoraan. Puoliajalle mentiin KuPS:n johtaessa maalilla.

Toinen puoliaika jatkui kuopiolaisten komennossa. Kun KuPS vielä nosti prässitasoaan ja otti lahtelaisten pelinrakentelun kiinni ylhäältä monella miehellä, vierasjoukkueen pelaaminen meni kovin vaikean näköiseksi. Lahdella oli suuria vaikeuksia päästä KuPS:n kenttäpuoliskolle kontrolloidusti, pelaamalla.  

Lahtelaiset onnistuivat kuitenkin tasoittamaan pelin. Ottelun 64. minuutilla Lahti sai ottelun ainoan kulmapotkunsa, jonka jälkitilanteessa pallo jäi elämään maalin eteen ja löysi kuin ihmeen kaupalla tiensä KuPS:n maaliin. Eriskummallinen ja onnekas osuma, mutta nekin lasketaan. Maali merkittiin keskikenttäpelaaja Henri Eninfulille.

Tasoitusmaali piristi lahtelaisia, jotka pääsivät paremmin mukaan peliin ottelun loppua kohti. Tasoituksen jälkeen nähtiin veikkausliigaotteluiden lopuille tyypillinen Hawai-vaihe, jossa peli aaltoilee kontrolloimattomasti päästä päähän. Todelliset maalipaikat olivat kuitenkin vähissä molemmissa päissä. Ja kun kumpikaan ei onnistunut enää maalin teossa pisteet menivät jakoon.

KuPS:n veikkausliigaottelut jatkuvat ensi sunnuntaina, kun KTP tulee kylään. Sitä ennen joukkue matkustaa Kazakstaniin FC Astanan vieraaksi Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen toiseen osaotteluun. Kuopiossa pelattu ensimmäinen osaottelu päättyi 1-1. FC Lahti kohtaa seuraavaksi FC Hakan kotonaan ensi perjantaina.

KuPS-FC Lahti 2-2 (2-1)

4ʹ 1-0 Santeri Haarala
5ʹ 1-1 Geoffrey Chinedu
15ʹ 2-1 Urho Nissilä
65ʹ 2-2 Henri Eninful

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: