PalloTV - Konferenssi Liigan karsinta, FC Astana-KuPS 3-4 (2-0). KuPS jatkoon yhteismaalein 5-4.
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
12.08.2021

Konferenssi Liigan karsinta, FC Astana-KuPS 3-4 (2-0). KuPS jatkoon yhteismaalein 5-4.

KuPS jatkoon Konferenssi Liigan karsinnoissa

FC Astana-KuPS 3-4 (2-0)

Kuopion Palloseura eteni jatkoon Konferenssi Liigan karsinnoissa, kun se voitti kazakstanilaisen FC Astanan vieraissa 3-4. Ottelun sankareiksi nousivat hattutempun tehnyt Lucas Rangel ja voittomaalin viimeistellyt Janis Ikaunieks. Seuraavaksi KuPS saa vastaansa bundesliigajoukkue 1. FC Union Berlinin. Otteluparin voittaja etenee Konferenssi Liigan lohkovaiheeseen. Otteluparin ensimmäinen osaottelu pelataan ensi viikolla Suomessa.

Kazakstanin pääkaupungissa Nur-Sultanissa oli torstaina avoimien ovien ilta. Seitsemän tehtyä maalia on paljon missä jalkapallo-ottelussa tahansa. Saati sitten näin tärkeässä ottelussa, jossa voittajalle oli jaossa 300 000 euron voittoraha. Puhumattakaan jatkoon pääsyn tuomasta urheilullisesta ja taloudellisesta lisähyvästä.

Ottelu alkoi kuopiolaiset osalta ikävästi. KuPS jouti heti taka-ajajaksi, kun kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon jo kolmen peliminuutin jälkeen. Savolaiset eivät takaiskusta hätkähtäneet. Avausmaalin jälkeen ottelukuva asettui ennakkoidun mukaiseksi. KuPS kontrolloi palloa ja Astana odotti vastahyökkäysten paikkoja.

Kuopiolaisten pallonhallinta ei, hyvistä paikoista huolimatta, kuitenkaan jalostunut maaliksi. Astanan vastahyökkäykset sen sijaan olivat koko ajan vaarallisia. Kotijoukkueen toinen osuma tulikin puolinopean hyökkäyksen päätteeksi aivan ensimmäisen puoliajan lopulla. Tauolle mentiin Astanan 2-0 johdossa.

Puoliajalla KuPS vaihtoi hyökkääjä Lucas Rangelin kentälle ja se kannatti. Ottelun 53. minuutilla hän pääsi puskemaan kuopiolaisille 2-1 kavennuksen kulman jälkitilanteesta. Ilo oli lyhyt, sillä kotijoukkue siirtyi muutamaa minuuttia myöhemmin jo 3-1 johtoon.

KuPS ei antanut periksi. Peli pyöri Astanan kenttäpuoliskolla. Pelin 61. minuutilla savolaiset saivat kulmapotkun, josta Rangel viimeisteli toistamiseen päällään. Paine pysyi Astanan päädyssä. Ottelun 74. minuutilla KuPS:n alakerta toimitti pitkän pallon rangaistusalueelle ja jälleen kerran Rangel oli päineen ensimmäisenä pallossa ja ottelu oli tasoitettu, 3-3. Eikä peli ehtinyt jatkua kuin kolme minuuttia kun jälleen tapahtui. Astanan purkupallo jäi pyörimään rangaistusalueelle päätyen lopulta Janis Ikaunieksin jalkoihin, josta hän laukoi KuPS:lle voittomaalin.

KuPS pelasi hyvän ottelun hyökkäyssuuntaan. Neljä tehtyä maalia ja nousu kahden maalin tappioasemasta voittajaksi europelissä on kovan luokan temppu. Se puhuu omaa kieltään joukkueen henkisestä vahvuudesta ja sen uskosta omaan tekemiseensä. Joukkueen puolustuspelaaminen jätti sen sijaan toivomisen varaa. Kolme päästettyä maalia on kerta kaikkiaan vain liikaa. Tällä kertaa se ei kuopiolaisten onneksi kostautunut, mutta menon pitää muuttua jatkossa, mikäli joukkue mielii saada jotakin mukaansa seuraavaksi vastaan tulevalta bundesliigajoukkue 1. FC Union Berliniltä.

FC Astana-KuPS 3-4 (2-0)

3ʹ 1-0 Tigran Barseghyan
41ʹ 2-0 Abat Aimbetov
53ʹ 2-1 Lucas Rangel
58ʹ 3-1 Tigran Barseghyan
61ʹ 3-2 Lucas Rangel
74ʹ 3-3 Lucas Rangel
77ʹ 3-4 Janis Ikaunieks

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: