PalloTV - Jokaisella putkella on pää - Lahdelle tappio
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
13.08.2021

Jokaisella putkella on pää – Lahdelle tappio

FC Lahti - FC Haka 0-2 (0-2)

FC Haka kävi hakemassa yllätysvoiton Lahdesta maalein 2-0 (2-0). FC Lahdelle häviö merkitsi pitkän, 12 ottelun mittaisen tappiottomien otteluiden putken päättymistä. Lahti hävisi edellisen kerran toukokuun puolivälissä, jolloin HJK oli sitä parempi samoin 2-0 numeroin.

Ottelun lopputulos oli merkityksellinen molemmille seuroille.

Tappiottomista otteluista huolimatta Lahdella on jäänyt monta pistettä taipaleen varrelle. Puolet näistä putken otteluista on päättynyt tasapeliin. Menetettyjen tasapelipisteiden ja tämän tappion myötä FC Lahti joutuikin pahaan saumaan mitalitaistelun suhteen. Se on vielä kolmantena sarjataulukossa, mutta lahtelaisten pahimmat uhkaajat ovat pelanneet vähemmän otteluita. Kaiken osuessa nappiin jopa kuudentena oleva ja kolme ottelua vähemmän pelannut HIFK voi karauttaa FC Lahden ohitse.

FC Haka saattaa voittonsa jälkeen hengittää huomattavasti vapaammin. Putoamispeikko ei ole kokonaan pois sen selästä, mutta matka suoran putoajan paikkaan venähti jo seitsemään ja karsijan paikkaan viiteen pisteeseen. Pelaaminen tulevan kauden sarjasopimuksesta on nyt yhä enenevissä määrin IFK Mariehamnin, AC Oulun ja KTP:n heiniä.

Parhaimmassa tapauksessa FC Hakalla voi olla pieniä saumoja jopa ylempään loppusarjaan. Kaula sarjapuolikkaat erottavan viivan yläpuolelle on niin ikään viisi pistettä, mutta kuten FC Lahdenkin tapauksessa pelattujen otteluiden etu ei ole koskilaisten käsissä.

FC Hakan itävaltalaishyökkääjä Aleksandar Vucenovic kohosi perjantai-illan sankariksi. Hän viimeisteli vieraiden molemmat maalit, joista varsinkin ensimmäinen syntyi FC Lahden puolustuksen suosiollisella avustuksella. Myös Tino Purme oli pelipäällä.

Sankarin viittaa voi tarjota yhtä lailla Hakan valmentajalle Teemu Tainiolle, joka oli skoutannut vastustajansa heikkoudet ja laatinut sen mukaisen taktiikan. FC Haka keskittyi kaksinkamppailuissa pallonriistoihin ja niiden kautta auenneisiin mahdollisuuksiin tehdä nopeita vastaiskuja. Se myös käytti onnistuneesti linjojen välissä olleet avoimet tilat hyödyksi.

FC Hakan onnistui tappaa FC Lahden peli kokonaan. Kotijoukkueella oli jo alusta lähtien vaikeuksia käynnistää itseään. Se hävisi kaksinkamppailuja ja syöttötarkkuus oli heikko. Kuten tällaisessa tapauksessa yleensä, FC Haka keskittyi toisella puoliajalla enemmän suojelemaan johtoaan. FC Lahtea se ei hyödyttänyt. Pelin painopiste oli jonkin verran enemmän vieraiden päässä, mutta vaaraa Lahti ei pystynyt luomaan.

Sikäli mikäli uudet koronarajoitteet eivät pane koko Veikkausliigan ohjelmaa remonttiin, FC Hakalla on seuraavaksi edessään mielenkiintoinen kotiottelu AC Oulua vastaan. Se pelataan ensi viikon perjantaina. FC Lahti saa huilata hetken ja hioa kuvioitaan puolentoista viikon ajan. Tauko tuleekin tarpeeseen, sillä se saa vieraakseen pahimman mahdollisen vastustajan eli HJK:n.

FC Lahti - FC Haka 0-2 (0-2)
16. 0-1 Aleksandar Vucenovic
39. 0-2 Aleksandar Vucenovic
yleisöä: 1 457

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: