PalloTV - KuPS:lle rutiinivoitto KTP:stä
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
15.08.2021

KuPS:lle rutiinivoitto KTP:stä

KuPS-KTP 4-0 (2-0)

KuPS voitti sunnuntai-iltana KTP:n 4-0 Kuopion Väre Areenalla. Voitolla kuopiolaiset vahvistivat asemaansa sarjakakkosena. Ero kolmantena olevaan FC Lahteen kasvoi jo kahdeksassa pisteeseen. Samalla ero sarjaa johtavaan Klubiin pysyi edelleen yhdeksässä pisteessä. KTP jatkaa sarjan jumbona.

Joukkueet lähtivät sunnuntain koitokseen hyvin erilaisista lähtökohdista. Kuopiolaisten peli on svengannut niin koti- kuin ulkomaillakin. KuPS tuli KTP-otteluun sarjakakkosena. KTP-voiton myötä savolaisten tappiottomien otteluiden putki kasvoi jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Sarjajumbo KTP:llä on menossa raskas kausi. Joukkueen voitottomien otteluiden putki on jo 13 ottelun mittainen. Kauden ainoaan voittoon joukkue ylsi toukokuun puolivälissä, kun se haki vierasvoiton FC Hakasta. KTP:n olisi syytä keksiä jotakin nopeasti, muuten heidän syksystään uhkaa tulla todella pitkä ja synkkä.

Sunnuntai-illan matsi ei tarjonnut suuria yllätyksiä. KuPS kontrolloi palloa ja kotkalaiset makasivat matalassa blokissa suojelemassa rangaistusaluettaan ja odottamassa vastahyökkäysten paikkaa. KTP:n blokkia ei varmaan ollut tarkoitettu ihan niin matalaksi, mutta se oli pakotettu siihen hyvin organisoidun KuPS:n pallollisen vyörytyksen edessä.

Ensimmäisellä puoliajalla KTP yritti välillä ottaa KuPS:n pelinrakentelua kiinni ylhäältä, mutta savolaiset pelasivat itsensä helposti ulos kotkalaisten prässin alta. KuPS:n aktiivinen prässipeli sen sijaan toimi, kun savolaiset ottivat kuuden miehen prässillä ajan ja tilan pois KTP:n pelinrakentelusta. Se tukehdutti KTP:n pallollisen pelaamisen ja sai pelin painopisteen pysymään KTP:n päädyssä. Kotkalaisten toimintaa voisi melkein luonnehtia jääräpäiseksi, siksi monta kertaa he yrittävät lähteä pelaamaan alhaalta, vaikka KuPS tuli päälle monen miehen voimin kuin yleinen syyttäjä.

Ottelua oli pelattu 21 minuuttia kun keskikenttäpelaaja Jordan Sebban keskitti ja KuPS:n uusi hyökkääjä Tim Väyrynen pääsi ohjaamaan pallon päällään maaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin KuPS sai sivuvaparin noin 25 metristä. Pallon taakse asettui Urho Nissilä, jonka keskitys löysi maalin edustalta jälleen Väyrysen, joka ohjasi pallon maaliin suoraan ilmasta. Tauolle mentiin KuPS:n kahden maalin johdossa.

Toisella puoliajalla KuPS nosti jalkaa kaasulta ja löysäsi hieman ensimmäisellä puoliajalla nähtyä ajokoiraprässiään. Se tarjosi KTP:lle mahdollisuuden päästä pois omalta puoliskolta pelaamalla ja pitää palloa vähän pitempiä jaksoja. Vaaraa kotkalaiset eivät saaneet aikaan, mutta yrityksen puutteesta heitä ei pääse syyttämään. Joukkue jaksoi uskoa ja yrittää. Vuori oli tällä kertaa vain yksinkertaisesti liian korkea kiivettäväksi. Kuopion Väre Areenalla ei ole kenenkään helppo voittaa, etenkään jos KuPS:lle antaa kaksi maalia eteen.   

Nähtiin toisella puoliajalla maalejakin. 76. minuutilla KuPS pelasi pitkää hyökkäystä, jonka päätteeksi Anton Popovitch pelasi nätin seinän Janis Ikaunieksin kanssa rangaistusalueen rajalla, pääsi nokatusten vastaan tulleen maalivahti Anton Lepolan kanssa ja nostaa pallon tämän yli maaliin. Ottelun neljäs osuma nähtiin yliajalla, kun Janis Ikaunieks pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta lukemiksi 4-0. Maali oli Ikaunieksin ensimmäinen veikkausliigamaali.

KuPS-KTP 4-0 (2-0)

22ʹ 1-0 Tim Väyrynen
29ʹ 2-0 Tim Väyrynen
77ʹ 3-0 Anton Popovitch
90+3ʹ 4-0 Janis Ikaunieks

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: