PalloTV - SJK:lle ISO voitto FC Hongasta
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
16.08.2021

SJK:lle ISO voitto FC Hongasta

SJK-FC Honka 3-2 (0-1)
Yleisö: 1863

SJK voitti maanantai-illan ainoassa veikkausliigaottelussa FC Hongan kotikentällään 3-2. Voitto nosti SJK:n sarjataulukon viidenneltä sijalta neljänneksi ohi FC Interin ja tasapisteisiin kolmantena majailevan FC Lahden kanssa. Tappio katkaisi Hongan kuuden ottelun tappiottoman putken, mutta joukkue säilytti edelleen kahdeksannen sijansa sarjataulukossa ja teoreettiset mahdollisuudet loppusarjapaikkaan.  

SJK tuli maanantai-illan otteluun nousukunnossa. Viiden viimeisimmän ottelukierroksen kuntopuntarissa SJK oli jaetulla kakkossijalla HJK:n kanssa. Seinäjokelaiset ovat eläneet puolustuksensa pitävyydestä. Joukkue on päästänyt alle maalin per ottelu. Se on mahdollistanut niukat yhden maalin voitot, etenkin alkukaudesta, kun seinäjokelaisten hyökkäyspää tuskaili tehottomuutensa kanssa.

FC Honka lähti SJK-matsiin sarjataulukon kahdeksannelta sijalta. Hongan alkukausi oli tahmea. Joukkueella oli alkukesästä vaikeuksia saada pallollista peliään toivottuun kuosiin, minkä seurauksena heillä oli haasteita kentän molemmissa päissä. Espoolaiset päästivät alkukaudesta liikaa helppoja maaleja ja maalintekokin pyki. Nyt Honka on saanut pelinsä paremmin jengoilleen. Joukkue on nousukunnossa. Espoolaiset matkustivat Seinäjoelle kuuden ottelun tappiottomassa putkessa.  

Maanantai-illan ottelu alkoi vauhdikkaasti. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun tavoilleen uskollisesti 3-4-3-muodolla pyrkimyksenään puolustaa aktiivisesti eteenpäin, eli prässätä kovaa ja tappaa vastapuolen pelin avaaminen ja -rakentelu alkutekijöihinsä.

Molemmat joukkueet prässäsivät ylhäältä 6-7 miehellä. Se teki ottelun alun pallollisesta tekemisestä levotonta ja sekavaa. Kun joukkueet vielä puolustivat omaa boksiaan kurinalaisesti, pelitilanteista syntyneet maalipaikat olivat vähissä. Puolustustahtoa kuvaa hyvin se, että Hongan piikissä debytoinut hyökkääjä Luis Henrique, joka siirtyi viikolla Honkaan HJK:sta, nähtiin pallon alla omalla kenttäpuoliskolla, kun SJK pelasi pitkää hyökkäystä.   

Hyvän puolustuspelin lisäksi ensimmäisellä puolikkaalla nähtiin yksi maalikin. Ottelun 15. minuutilla Honka sai kulman, jonka jälkitilanteesta laitapelaaja Arko-Mensah pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, pallo muutti suuntaa ja päätyi Henriquelle, joka pääsi viimeistelemään ensimmäisen maalinsa Honka-paidassa. Tauolle mentiin Hongan johtaessa 0-1.

Toinen puoliaika alkoi SJK:n kannalta suotuisasti. Puoliaika ei ehtinyt vanhentua kuin kaksi minuuttia, kun SJK:n vasemmalta laidalta tuli keskitys, irtopallo jäi pyörimään maalin eteen ja hyökkääjä Tuco pääsi puttaamaan ottelun tasoihin.

SJK sai lisävirtaa tasoituksesta ja Honka oli helisemässä seinäjokelaisten aktiivisen prässipelin kanssa. Eikä aikaakaan, kun SJK sai sivurajaheiton Hongan kulmalipun tuntumasta ja toppari Nikko Boxall linkosi pitkän heiton, jonka toppari Valencia pääsi jatkamaan päällään maalin eteen, jossa vaara-alueelle pysäköineellä hyökkääjällä Jake Jervisillä oli helppo työ siirtää SJK 2-1 johtoon.

Johtomaalin jälkeen peli jatkui SJK:n komennossa. Peliä oli pelattu 54 minuuttia, kun seinäjokelaiset iskivät jälleen. Vasemmalta tuli jälleen keskitys, pallo jäi jälleen elämään maalin eteen ja lopulta se päätyi Denys Olijnykille, jonka laukaus löysi tiensä maaliin. 3-1-osuman jälkeen SJK laski prässitasoaan ja pyrki pysymään pallossa, jäädyttämään pelin.

Honka tuli kuitenkin takaisin. Ottelun 79. minuutilla espoolaisten laitapelaaja Rui Modesto sai pallon puolessa kentässä, eteni 25 metriin ja laukaisi pallon SJK:n maalin ylänurkkaan. Kavennus piristi espoolaisia ja he onnistuivat luomaan pari potentiaalista maalipaikkaa, mutta kun ne eivät tuottaneet tulosta pisteet jäivät Seinäjoelle.

SJK ansaitsi voittonsa. Joukkueen aktiivinen prässipelaaminen tehosi Honkaan, jolla oli suuria vaikeuksia saada pallollista peliään rullaamaan. Seinäjokelaisten pelistä löytyy nykyisin myös hyvä pallollinen vaihe, joka alkukaudesta poiketen tuotti tänään myös kolme osumaa.

FC Honka pelasi ihan asiallisen ensimmäisen puoliajan, vaikka joukkue ei päässytkään dominoimaan palloa, kuten he olivat suunnitelleet. Toinen puoliaika jätti sen sijaan toivomisen varaa. Etenkin puoliajan alku, jonka aikana SJK tuli tasoihin ja meni ohi mahtaa korventaa päävalmentaja Vesa Vasaraa ja Honka-leiriä.

SJK-FC Honka 3-2 (0-1)

15ʹ 0-1 Luis Henrique
47ʹ 1-1 Ariel Ngueukam
54ʹ 2-1 Jake Jervis
62ʹ 3-1 Denys Oliinyk
80ʹ 3-2 Rui Modesto

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: