PalloTV - KuPS kuritti Rödaa
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
22.08.2021

KuPS kuritti Rödaa

HIFK-KuPS 1-5 (1-0)

Kuopion Palloseura kuritti Helsingin IFK:ta Helsingin Bolt Areenalla 1-5. Voitto vahvisti kuopiolaisten asemaa sarjakakkosina. Tappio pudotti HIFK:n loppusarjaviivan alapuolelle seitsemänneksi, mutta heillä on useampi ottelu rästissä.

HIFK tuli otteluun sarjataulukon 6. sijalta. Stadilaisilla oli kasassa 20 pistettä 13 ottelusta, 5-5-3, maalisuhteella 13-11. Joukkueen peruspelaaminen on ollut hyvässä formussa alkukaudesta, mutta maalinteko on tuottanut päänvaivaa, kuten tilastot todistavat. Se on nostanut IFK:n ”tasapeliherkkyyttä”.

KuPS tuli otteluun sarjakakkosena. Savolaisilla oli kasassa 32 pinnaa 15 ottelusta, 10-2-3, maalisuhteella 25-11. KuPS:lla on kulkenut viime aikoina Veikkausliigassa. Savolaiset tulivat IFK-otteluun yhdeksän tappiottoman ottelu putkessa. KuPS hävisi sarjaottelun viimeksi toukokuun lopulla.   

Joukkueiden lähtökohdat sunnuntain otteluun eivät olisi voineet poiketa paljon enempää toisistaan. IFK:n kolme viimeisintä sarjaottelua oli jouduttu siirtämään corona-epäilyjen vuoksi. HIFK oli pelannut sarjaottelun viimeksi kuukausi sitten, jolloin se päätyi 2-2 tasapeliin KTP:n kanssa. KuPS:lla ei olllut pelituntuman puutetta. HIFK-matsi oli kuopiolaisten yhdeksäs ottelu reiluun 30 päivään.

Ottelu alkoi KuPS:n hallinnalla. Savolaiset hallitsivat palloa, mutta IFK:lla oli tilanne hyvin kontrollissa. Kuopiolaisilla oli vaikeuksia päästä hyökkäyskolmannekselle pelaamalla. IFK:n 5-4-1-muoto toimi puolustussuuntaan ja vastahyökkäyksissä oli vaaran tuntua.

Kesken KuPS-hallinnan, ottelua oli pelattu 10 minuuttia, IFK pelasi puolinopeaa hyökkäystä, laidalta lähti keskitys, maalin edessä KuPS-topparit kompuroivat ja kaatoivat Rödan uuden hyökkääjän Kei Kamaran, josta seurauksena rangaistuslaukaus. Pallon taakse asettui Mosa, joka pisti pallon varmasti pussiin. Avausmaalin jälkeen IFK pääsi mukaan otteluun ja ottelutapahtumat tasoittuivat puoliajan loppua kohti.

Toinen puoliaika alkoi KuPS:n hallinnalla. Valakari teki puoliajalla kolme hyökkäävää vaihtoa. Se tuotti tulosta. Savolaiset tekivät neljä maalia 15 minuutissa. Ottelu oli ohi. HIFK:lla oli hetkensä ensimmäisellä puoliajalla, mutta KuPS oli yksinkertaisesti vain parempi. Kuopiolaiset pelasivat solidin ottelun ja erityisen hyvän toisen puoliajan. Ei mitään yletöntä ilotulitusta, mutta fiksun, harmonisen ja tehokkaan sarjajaottelun. IFK-leirissä varmaan ihmetellään joukkueen toista puoliaikaa. Ensimmäisellä puolikkaalla Röda oli vielä ihan hyvin mukana, mutta toisella puoliajalla he jäivät pahasti KuPS:n kyydistä.

HIFK kohtaa seuraavaksi FC Hongan Tapiolassa ensi viikonloppuna. KuPS matkaa Konferenssiliigan karsintaotteluun Berliniin torstaiksi. Veikkausliigaa savolaiset pelaavat seuraavan kerran ensi sunnuntaina, kun kohtaavat kärkikamppailussa HJK:n Bolt Areenalla.

HIFK-KuPS 1-5 (1-0)

11ʹ 1-0 Moshtagh Yaghoubi
50ʹ 1-1 Urho Nissilä
56ʹ 1-2 Janis Ikaunieks
59ʹ 1-3 Janis Ikaunieks
67ʹ 1-4 Lucas Rangel
90ʹ 1-5 Urho Nissilä

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: