PalloTV - HJK voitti puolivaloilla FC Lahden

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
23.08.2021

HJK voitti puolivaloilla FC Lahden

FC Lahti - HJK 0-1 (0-1)

HJK voitti FC Lahden illan ainoassa Veikkausliigaottelussa maalein 1-0 (1-0). Voittonsa myötä HJK kasvatti eron yhdeksään pisteeseen toisena olevaan ja yhden ottelun vähemmän pelanneeseen KuPS:aan nähden. Tappio jätti FC Lahden yhä selvemmin taistelemaan pronssista ja viimeisistä europaikoista FC Interin ja SJK:n kanssa.

Ottelua seurasi 1932 katsojaa. Erittäin koleassa säässä värjötelleelle FC Lahden kauden ennätysyleisölle ei tarjottu lämmikettä. Peli oli heikkotasoinen, hidastempoinen eikä tapahtumiakaan ollut liiaksi lämmittämään mieltä tai pitämään mielenkiintoa yllä. HJK oli kaukana parhaimmasta kuosistaan. Puolivaloillakin sen rutiini riitti puristamaan voiton FC Lahdesta, joka oli vierastaan vielä huonompi.

HJK:n otteluruuhkasta voi hakea vastausta vaisuun peliin. HJK teki täsmälleen vain ja ainoastaan sen, mitä ottelun voittamiseksi tarvittiin. Kun kotijoukkueestakaan ei ollut millään lailla uhkaa HJK:lle, oli Klubin helppo säästää paukut ja ajatukset tulevaan Eurooppaliigan pudotuspelikierroksen otteluun.

Lahden kamppailun lässähtämistä etuajassa edesauttoi Klubin aikainen johtomaali. Se syntyi FC Lahden puolustuksen suosiollisella avustuksella. Roope Riski pääsi leikkaamaan Jean-Christophe Coubronnen huonoon palautukseen ja syötti pallon David Brownelle, joka latasi sen maaliin.

Brownen osuman jälkeen enempää maaleja ei syntynyt, mutta ei niihin ollut isosti tilaisuuksiakaan. Vaikka HJK:lla oli kentällä tilaa mellestää, ei sen hyökkäyspeli ollut parhaimmillaan. Monet helsinkiläisten laukaukset viuhuivat maalista yli. Browne oli lähimpänä lisätä Klubin maalisaldoa, mutta Antonio Reguero torjui hänen yrityksensä. FC Lahti haki syötöillään Chinedu Geoffrey'tä, mutta ensimmäisen puoliajan lisäajalla ylähirteen osunutta vetoa kummempaa hän ei saanut aikaiseksi.

FC Lahti oli vaikeuksissa HJK:n aggressiivisen prässäämisen kanssa eikä se saanut pelinrakentamistaan kunnolla käyntiin ensimmäisen puoliajan aikana. Tauon jälkeen HJK vaihtoi taktiikkaa. Se laski jo ennestään ottelun matalaa tempoa lisää ja putosi pallon alle tiiviiseen joukkuepuolustukseen. Tämä avasi FC Lahdelle mahdollisuuden hallita kenttää, mutta se ei löytänyt eväitä tasoitusmaalin tekemiseen. Klubille riitti tiivis puolustaminen. Hyökkäyspäässä sen lyhdyt olivat jo pimeänä.

Ottelusta jäi historiaan erikoisia tilastoja. Peräti neljä pelaajaa joutui jättämään kentän loukkaantumisten vuoksi. FC Lahti menetti Mikko Viitikon sairastuvalle. Hän piteli alkupäässä ottelua vasenta pakaraansa, mutta joutui lopulta olkapäävamman vuoksi sivuun. HJK:lta meni kolme pelaajaa. Kevin Kouassivi-Benissan loukkasi polvensa. Matti Peltola ja Anthony Olusanya joutuivat sivuun päävammojen vuoksi. Olusanyan pelin päättänyt Kristian Yli-Hietasen töötti oli sen verran ruma, ettei punainen kortti olisi ollut suuri vääryys. Hietanen selvisi kuitenkin varoituksella.

Hietasen kortti jäi FC Lahden ainoaksi. HJK sen sijaan keräsi niitä peräti kuusi, joista vain yksi tuli pelillisistä ansioista. Loput olivat suunsoittoa ja pelin viivyttämistä. Tulkittakoot vielä nopean vapaapotkun antamisen estäminen sitten vaikka sääntöjen määräämien etäisyyksien noudattamatta jättämiseksi.

Tämän ottelun jälkeen HJK pääsee keskittymään superviikkoonsa. Se kohtaa turkkilaisseura Fenerbahcen Eurooppaliigan pudotuspelikierroksen toisessa osaottelussa torstaina. Sunnuntaina sillä on jo edessään Veikkausliigan kärkikaksikon kamppailu Kuopion Palloseuraa vastaan. FC Lahti matkustaa lauantaina Ouluun, jossa se ottaa mittaa mainioon iskuun päässeestä AC Oulusta.

FC Lahti - HJK 0-1 (0-1)
8. 0-1 David Browne
yleisöä: 1 932

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: