PalloTV - HJK sai potentiaalisen lohkon

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
27.08.2021

HJK sai potentiaalisen lohkon

Jalkapallon uuden eurosarjan Konferenssiliigan lohkot arvottiin UEFA:n päämajassa Nyonissa tänään. HJK raivasi tiensä lohkovaiheeseen, jonne se pääsi Eurooppaliigan pudotuspelikierroksen otteluissa hävinneiden joukossa. Tämä on kolmas kerta, kun HJK pelaa jonkin eurosarjan lohkovaiheessa.

HJK:n näkökulmasta arvottu lohko on sellainen, jossa siltä voi realistisesti odottaa vaikka jatkopaikkaa. Klubi arvottiin A-lohkoon, jossa sen kanssa pelaavat myös itävaltalainen LASK eli Linzer Athletik-Sport-Klub, israelilainen Maccabi Tel-Aviv ja armenialainen FC Alashkert.

Etukäteen kovimmalta näyttää G-lohko, jossa ovat mukana Tottenham Hotspur, Stade Rennais FC, SBV Vitesse ja slovenialainen, lohkovaiheeseen selvinneistä seurapisteiden perusteella heikoimmaksi arvioitu NŠ Mura.

HJK:n arpaonnea voidaan pitää erinomaisena. Klubi vältti arvonnan ykkös- ja kakkoskorien pahimmat vastustajat. LASK:n seurapisteet olivat ykköskorin heikoimmat. Ilta-Sanomat kuvasi artikkelissaan Maccabia kakkoskorin ylemmän keskikastin ja FC Alashkertia kolmoskorin alemman keskikastin joukkueeksi.

HJK välttää mm. AS Roman ja Tottenhamin sekä kakkoskoriin sijoitettujen Feyenoordin, PAOK:n tai Rennesin kohtaamisen. Negatiivisena vastapainona tälle on se, ettei lohkossa ole myöskään varmoja yleisömagneetteja. HJK:lla on myös edessään yksi logistisesti ja muutenkin haastava matka Kaukasukselle.

Konferenssiliiga alkaa jo syyskuun puolivälissä. Ottelut pelataan torstaisin. Pelipäivät ovat 16. ja 30. syyskuuta, 21. lokakuuta, 4. ja 25. marraskuuta sekä 9. joulukuuta. Tarkempi otteluohjelma selviää myöhemmin. Alkulohkojen voittajat pääsevät 16 parhaan neljännesvälieriin. Lohkokakkoset aloittavat pudotuspelikierrokselta, jonne vastustajat tulevat Eurooppaliigasta.

Konferenssiliigan finaali pelataan ensi vuoden toukokuussa. Loppuottelun paikkana palvelee Albanian pääkaupungissa sijaitseva, vuonna 2019 valmistunut Arena Kombëtare - nykyiseltä sponsorinimeltään Air Albania Stadium.

Artikkeliin liittyviä aiheita: