PalloTV - Oliinyk ja Tuco pommittivat Hakan riekaleiksi

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
27.08.2021

Oliinyk ja Tuco pommittivat Hakan riekaleiksi

SJK - FC Haka 4-0 (1-0)

SJK takoi FC Hakasta tylyt 4-0 (1-0) voittolukemat perjantai-illan ainoassa Veikkausliigan ottelussa. SJK nousi voitollaan sarjataulukon kolmanneksi. Se on hyvissä asemissa, kun mitaleita ja europaikkoja jaetaan syksyn otteluissa. Voitto jatkoi seinäjokisten hyvien kotiotteluiden sarjaa. Tämä oli SJK:lle jo viides perättäinen täysi pistepotti kotiyleisön edessä. Edellisen kerran SJK hävisi kotonaan KuPS:lle ennen kesäkuun puoltaväliä.

Ariel "Tuco" Ngueukam ja Dennis Oliinyk johtivat Hakan kaatoa. Ngueukam teki kaksi maalia. Oliinyk osui kerran ja pohjusti laukauksellaan toisen, kun Ngueukam tykitti Mika Hilanderin torjuman paluupallon Hakan verkkoon. Jake Jervisille jäi yksi maali sekä Pyry Hannolalle ja Brandon Wilsonille syöttöpisteet.

Illan komein maali menee Oliinykin piikkiin. Hän pääsi puolittaiseen läpiajoon Niklas Fribergin huolimattoman pudotuksen jälkeen ja hassutteli tyylikkäästi sekä Seth Saarisen että maalivahti Hilanderin kahville. Näyttävyyden lisäksi 51. minuutilla syntynyt maali oli se, joka katkoi Hakan selkärangan. Jos se ei mennyt poikki, niin ainakin meni pahasti mutkalle odottaen katkeamistaan.

Ottelu alkoi Hakan kannalta kehnosti. Se oli tiedostanut hyvin yhden SJK:n parhaimmista aseista eli kotijoukkueen erikoistilanteet. Silti kävi niin, että ensimmäisestä mahdollisesta paikasta tehdä maali SJK:n onnistui siirtyä johtoon. Nguekam puski Hannolan ampuman sivuvapaapotkun maaliin, vaikka ympärillä oli aitiopaikoilla kolme valkopaitaista.

SJK:n johtomaalin jälkeen ottelu muuttui keskikentän pallotteluksi. Pallo kulki kotijoukkueella välillä näyttävästi, mutta se ei saanut ratkaisevia syöttöjä tehtyä. Haka ei hirveästi prässännyt ja se yritti hyökkäyksiä pitkillä avauksilla. SJK selvitti ne helposti, mutta välillä Hakan pysäyttämiseen käytettiin sääntöjen vastaisia otteita. Tilastojen mukaan SJK rikkoi 18 kertaa Hakan seitsemää vastaan. Aika ajoin pilli soi vähän turhankin herkästi.

Toinen puoliaika oli ensimmäisen vastakohta. Se alkoi räväkästi koskilaisten HJK-laina Logan Rogersonin ylärimavedolla, mutta takaa-ajon yritys kuoli nopeasti Fribergin virheeseen ja Oliinykin maaliin. Kolmesta takaiskumaalistaan huolimatta Haka oli parempi toisella jaksolla, mutta SJK:n vireelle se ei mahtanut mitään.

Joukkueet kohtaavat uudelleen Valkeakoskella kolmen ja puolen viikon kuluttua. Seuraavien otteluiden osalta SJK:n urakka jatkuu vasta maaottelutauon jälkeen, mutta Hakalla on edessään rästin kuittaaminen jo ensi viikon perjantaina. Molempien seuraava vastustaja on Helsingin IFK.

SJK - FC Haka 4-0 (1-0)
7. 1-0 Ariel Ngueukam
51. 2-0 Dennis Oliinyk
77. 3-0 Ariel Ngueukam
78. 4-0 Jake Jervis
yleisöä: 2 095

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: