PalloTV - Kamara kaatoi Hongan metroderbyssä

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
28.08.2021

Kamara kaatoi Hongan metroderbyssä

FC Honka-HIFK 0-3 (0-2)
Yleisö: 798

Helsingin IFK kävi lauantaina Tapiolan Urheilupuistossa ottamassa vakuuttavan 0-3 voiton FC Hongasta. Ottelun hahmoksi nousi IFK:n uusi hyökkääjähankinta Kei Kamara kahdella osumallaan. Voitto nosti IFK:n sarjataulukon kuudennelle sijalle ohi Hongan, joka putosi seitsemänneksi taulukossa. Tappion myötä Honka saa pikkuhiljaa totutella ajatukseen alaloppusarjassa pelaamisesta, kun IFK on kaksi pinnaa edellä ja sillä on kolme ottelua vähemmän pelattuna.

Lähtöasetelmat otteluun olivat sarjataulukon kannalta todella mielenkiintoiset. Molemmat tarvitsivat voiton, jotta paikka loppusarjassa pysyisi ulottuvilla. Erityisen kriittistä se oli Hongalle. Päävastustajilta voitetut pisteet saattavat olla ratkaisevia, kun viimeistä loppusarjapaikkaa jaetaan. Siihen nähden metroderbyn alku oli Hongalle varsinainen antikliimaksi.

Ottelu ei ehtinyt vanheta kuin 3 minuuttia, kun Hongan alakerta sähläsi pallon kanssa ja päästi IFK-hyökkääjä Kamaran nokakkain maalivahti Tim Murrayn kanssa. Kamara ohitti vastaan tulleen Murrayn ja pisti pallo pussiin.

Parikymmentä minuuttia myöhemmin Kamara oli jälleen asialla. IFK prässäsi Hongan alakertaa ja sai aikaan pallonriiston, jonka jälkeen pallo keskitettiin nopeasti maalille ja Kamara puski pelivälineen tyylikkäästi maaliin.

Ja kuten aina, maalit muuttavat peliä. Hongan oli pakko avata omaa peliään ja yrittää päästä peliin mukaan. IFK saattoi huokaista helpotuksesta ja keskittyä kontrolloimaan tapahtumaa pallottomana. Maalien jälkeen hallinta siirtyikin Hongalle, mutta espoolaisten tekeminen oli tehotonta. Hyökkääjä Luis Henrique jäi kovin yksin IFK:n alakerran kanssa. Hän saattaa olla kova pelimies, mutta yksin montaa miestä vastaan hänkään ei pystynyt ihmeisiin. Puoliajalle mentiin IFK:n johtaessa 0-2.

Honka tuli toiselle puoliajalle päättäväisenä. Joukkue otti pallokontrollin ja hetken näytti jo siltä, että espoolaiset saattaisivat vielä päästä mukaan matsiin. Ne toiveet oli kuitenkin nopeasti haudattu, kun keskikenttäpelaaja Jerry Voutilainen joutui taklaamaan läpiajoon pyrkinyttä Keaton Isakssonia sääntöjen vastaisesti ja ottelun päätuomari Mohammad Al-Emara poisti hänet kentältä. Tilannetta seuranneesta vapaapotkusta Sakari Mattila vei vieraat 0-3 johtoon, kun pelikello näytti 68 minuuttia. Se katkaisi Hongan selkärangan ja loppuaika odoteltiin loppuvihellystä.

IFK pelasi kypsän ja fiksun ottelun. Voitto tuli tarpeeseen, sillä stadilaiset joutuivat siirtämään kolmea sarjaottelua corona-epäilyjen vuoksi ja se nostatti kysymyksiä joukkueen iskukyvystä. Lisäksi Röda varmaan halusi tehdä nopeasti pesäeroa viime viikonloppuna KuPS:lle kärsittyyn 1-5 rökäletappioon.

Honka oli lauantaina yhtä vaisu kuin tunnelma Tapiolassa. Espoolaiset eivät olleet vaarallisia. Joukkue ei missään vaiheessa päässyt sellaiseen lentoon kuin metroderbyn voitto edellyttäisi. Osaselitys Hongan tahmeuteen löytyy IFK:sta, joka pelasi hyvän puolustuspelin ja taktisesti kypsän ottelun.

Hongan seuraava sarjaottelu on kahden viikon päästä, kun joukkue matkustaa KTP:n vieraaksi. HIFK puolestaan kohtaa FC Hakan Valkeakoskella jo tulevana perjantaina.

FC Honka-HIFK 0-3 (0-2)

3ʹ 0-1 Kei Kamara
21ʹ 0-2 Kei Kamara
68ʹ 0-3 Sakari Mattila

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: