HJK ja KuPS pistejakoon kärkiottelussa – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Liigacup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
29.08.2021

HJK ja KuPS pistejakoon kärkiottelussa

HJK-KuPS 1-1 (0-1)
Yleisö: 2268

HJK ja KuPS tasasivat pisteet Veikkausliigan kärkiottelussa Helsingissä sunnuntai-iltana. Mestaruustaiston kannalta pistejako merkitsi sitä, että sarjaa johtavan HJK:n ja toisena olevan KuPS:n välinen piste-ero pysyy yhdeksässä pinnassa. Kuopiolaisilla on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna.  

Mestaruutta silmällä pitäen sunnuntain ottelussa oli jo ratkaisun makua. HJK:n voitto olisi kasvattanut joukkueiden välisen piste-eron 12 pinnaan. Tappio olisi kaventanut eron 6 pisteeseen. KuPS:n oli siis pikku pakko voittaa, jotta haaveet Suomen mestaruudesta säilyisivät. Nyt tasapeli piti tilanteen ennallaan.

HJK on ollut veikkausliigakauden ehdoton valtias. Joukkueen tilastot ovat poikkeuksellisen prameat. Klubi oli hävinnyt vain yhden 17 pelatusta ottelusta ja sen maalisuhdekin on paljon puhuva, 28-7. Harva joukkue porhaltaa sarjakauden läpi noin 2,6 pisteen ottelukeskiarvolla. Klubi on ollut juuri niin hyvä, kun on lupa odottaa, eikä eurokentilläkään ole tarvinnut hävetä, päinvastoin.

Myös KuPS:n eurotaival oli miltei tarunhohtoinen. Veikkausliigassa meno ei sen sijaan ole ollut ihan yhtä ruusuista. Joukkueella oli alkukaudesta omat pelilliset haasteensa ja se koki pari yllättävää pistemenetystä, mutta päävalmentaja Simo Valakari on sittemmin saanut joukkueensa pelin kuosiin ja tulosta on tullut niin kotimaassa kuin eurokentilläkin. Savolaiset tulivat Klubi-matsiin kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa.

Sunnuntain kärkiottelu alkoi varovaisen tunnustelevissa merkeissä. Molemmat joukkueet pyrkivät pelitavalleen uskollisina kontrolloimaan palloa. Tavallisuudesta poiketen myös kotijoukkue näytti valinneen harkitsevan ja riskejä välttävän lähestymistavan otteluun. Ottelun alun pallotempo oli varovaisen verkkaista, eikä vauhti muutenkaan huimannut. Tarkkaa pelaamista.

Ensimmäistä puoliaikaa voi luonnehtia tasaiseksi, mutta pelin taso ei noussut ihan sellaisiin sfääreihin, joihin näillä joukkueilla on edellytykset. Ottelun tärkeys näkyi. Kärkikamppailua ei sovi hävitä kovimmalle kilpakumppanille.

Yksi maalikin nähtiin ensimmäisen puoliajan viime minuuteilla, kun Klubin maalia vartioineelle Hugo Kedolle tuli syöttövirhe omalla rangaistusalueella ja pallo pääty Urho Nissilälle, jonka komea laukaus vei kuopiolaiset maalin johtoon juuri ennen puoliaikaa.

Toinen puolikas alkoi HJK:n viedessä peliä. Kovin merkittävää vaaraa stadilaiset eivät onnistuneet luomaan KuPS-maalille, mutta muutama läheltä-piti-tilanne kuitenkin nähtiin puoliajan edetessä. Yrityksen puutteesta tai haluttomuudesta helsinkiläisiä ei pääse syyttämään, mutta KuPS puolusti jämäkästi.

Maalinteko ei ole helppoa edes HJK:n tulivoiman omaavalle joukkueelle, kun KuPS ehtii ryhmittämään puolustuksensa matalaan blokkiin ja 5-4-1 muotoon. Suurimman vaaran Klubi onnistui luomaan suorista hyökkäyksistä, joita ei monia nähty. KuPS piti huolen siitä, ettei HJK-hyökkääjät päässeet juoksemaan puolustuslinjan selustaan. Lopulta HJK:n yritys kuitenkin palkittiin ottelun 86. minuutilla, kun Jair puski Janne Sakselan lähettämän keskityksen tyylikkäästi maaliin. Loppuminuuteilla HJK sai vielä aikaiseksi härdellin KuPS-maalille, mutta ilman tulosta.

Sunnuntain peli oli hyvä veikkausliigaottelu, mutta pelin taso ei noussut ihan niin korkealle kuin maan laadukkaimmilta ja tulivoimaisimmilta joukkueilta olisi lupa odottaa. Mitään maalijuhlaa kukaan tuskin odottikaan, kun vastakkain oli kaksi toisensa hyvin tuntevaa joukkuetta, jotka eivät anna yllättää itseään. Ja kyllä eurokiireiden synnyttämä otteluruuhkakin alkaa näkymään pelaajien otteissa. KuPS-ottelu oli HJK:n kolmas peli kuuteen päivään.

HJK:n veikkausliigakausi jatkuu kahden viikon kuluttua, kun joukkue matkustaa FC Interin vieraaksi Turkuun. KuPS puolestaan matkaa IFK Mariehamnin vieraaksi jo tulevana viikonloppuna.

HJK-KuPS 1-1 (0-1)

43ʹ 0-1 Urho Nissilä
86ʹ 1-1 Jair

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: