PalloTV - HIFK ansaittuun voittoon AC Oulusta

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
11.09.2021

HIFK ansaittuun voittoon AC Oulusta

HIFK - AC Oulu 3-1 (3-1)

HIFK voitti kotikentällään AC Oulun 3-1 (3-1). Voitto vahvisti HIFK:n asemia ylemmässä loppusarjassa. AC Oulu jatkaa kauttaan alemmassa loppusarjassa.

HIFK:n voitto oli täysin ansaittu. AC Oulu pääsi yllättämään helsinkiläiset housut kintuissa ottelun alkuhetkillä, kun HIFK haki itseään jo kuudennella minuutilla tapahtuneen pelaajavaihdon jälkeen. Samu Alanko tälläsi oululaiset aikaiseen johtoon. Maali rakennettiin Rafinhan pitkällä kaaripallolla, jonka Usman Sale jatkoi Alangolle päätyviivan tuntumasta.

Avausmaalin jälkeen HIFK kokosi nopeasti itsensä. AC Oululla oli pienet hetkensä, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä varmemmaksi helsinkiläisten ote voitosta tuli. AC Oulu ei saanut minkäänlaista kirivaihdetta päälle. Hyökkäyspäässä sillä oli joitakin erikoistilanteita, mutta niissä oululaisjoukkue oli luvattoman heikko.

Keaton Isaksson ja Jusif Ali tekivät HIFK:n maalit. Kaikki kolme syntyivät oululaispuolustuksen suosiollisella avustuksella. Tältä osin kevään AC Oulu, joka teki paljon takaiskuihin johtaneita helppoja virheitä, nousi väistämättä mieleen. Oululaisten hyökkäyspelistäkin puuttui paljon, kun Dennis Salanovic oli vielä sairastuvan puolella. AC Oulun hyökkäys on yllättävän paljon hänen varassaan.

Pelaamattomat rästipelit pitävät huolen siitä, että IFK:lla on realistinen mahdollisuus lähteä ylempään loppusarjaan jopa mitalisijoilta. Keskikastissa on HJK:n ja KuPS:n jälkeen suhteellisen tasaista. FC Inter, SJK, HIFK ja FC Lahti mahtuvat neljän pisteen sisälle, mutta helsinkiläiset ovat pelanneet vasta 17 ottelua. SJK:lla niitä on 18 ja kahdella muulla jo 19. Jos laskee rästeistä tarjolla olevat pisteet mukaan, HIFK:llä on mahdollisuus kiivetä jopa kolmannelle sijalle.

AC Oulu jää alempaan loppusarjaan. Kun seura hankki uusia vahvistuksia ja alkoi pärjätä, villeimmät elättelivät jopa toiveita pääsystä ylempään loppusarjaan. Tämä päivä osoitti, että vahvistuksia tai ei, AC Oulun kannattaa keskittyä puhtaasti sarjapaikkansa säilyttämiseen. Siinä riittää vielä töitä.

Suora putoaminen ei näillä näkymin AC Oulua uhkaa, mutta karsintapeikon karistamisessa on tekemätöntä sarkaa. FC Haka on karsijan paikalla 18 ottelulla ja 15 pisteellä. AC Oulu ja IFK Mariehamn ovat pelanneet 19 ottelua. Niillä on 17 pistettä kasassa. Runkosarjan lopun osalta AC Oulun ohjelma on kolmikosta pahin. Se sisältää kaksi pahaa vierasottelua Lahdessa ja Turussa sekä kotona Hakan kohtaamisen.

HIFK - AC Oulu 3-1 (3-1)
9. 0-1 Samu Alanko
22. 1-1 Keaton Isaksson
36. 2-1 Keaton Isaksson
39. 3-1 Jusif Ali
yleisöä: 1 506

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: