PalloTV - Ilves taistelee loppusarjapaikasta
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
14.09.2021

Ilves taistelee loppusarjapaikasta

Ilves – HIFK 1-0 (0–0)
Yleisö: 3191

Ilves puristi 90-vuotis juhlaottelussaan 1-0 voiton HIFK:sta. Ilveksen voitto kiristi kamppailua ylemmän loppusarjan viimeisestä paikasta entisestään. Ilves on enää kaksi pistettä viimeistä loppusarjapaikkaa hallussaan pitävää FC Lahtea perässä. HIFK jatka sarjataulukon viidentenä, mutta sillä on edelleen ottelu vähemmän pelattuna kuin edellä olevilla.  

Ilves pelasi perinteitä kunnioittaen harvinaisessa vihreämustassa pystyraidallisessa paidassa sekä mustilla shortseilla sekä sukilla, aivan kuten seuran ensimmäisessä jalkapallo-ottelussa vuonna 1931. 

Kotijoukkue aloittikin ottelun pirteästi ja olikin lähellä tehdä avausmaalin jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, mutta helsinkiläisten verkko kuitenkin säilyi koskemattomana. Ilves kuitenkin menetti otteensa totaalisesti melkoisen pian, ja HIFK sai pallonhallinnan lähes kokonaan itselleen. Ilves ei meinannut päästä omalta alueelta nousemaan lainkaan, vaan viimeistään hyökkäykset katkesivat keskialueella huonoihin syöttöihin.

Puoliajalla paremmat ohjeet annettiin tamperelaisten pukukopissa, sillä toiselle jaksolle juoksi todella voitontahtoinen kotijoukkue. Ei HIFK:kaan huonosti pelannut, mutta se ei saanut omaan peliinsä tarvittavaa terävyyttä eikä edes onnea viimeistelyyn.

Ilves puolestaan kävi päälle kuin raivo härkä, heille ei tasapeli olisi oikeastaan edes riittänyt kamppailtaessa ylemmän loppusarjan paikasta. Kotijoukkueen halu saada maali avasi myös HIFK:lla paikkoja vastahyökkäyksiin, mutta niistä Ilves selvisi tiiviillä puolustuksella ja maalivahti Rasmus Leislahden oikea-aikaisilla vastaantuloilla. 

Pitkään näytti ottelu päättyvän maalittomaan tasapeliin, mutta kotiyleisöä pääsi huudattamaan kolumbialainen Jean Blanco. Ilveksen kapteeni Tatu Miettinen pääsi keskittämään pallon keskelle helsinkiläisten boxia, josta Blanco nousi korkeimmalle ja puski pallon etukulmasta sisään.

Ilves otti näin toisen peräkkäisen voittonsa ja nousi sarjataulukossa seitsemänneksi, kahden pisteen päähän FC Lahdesta. Tamperelaisten loppuohjelma näyttää vielä suhteellisen helpolta, kun se kohtaa kotonaan IFK Mariehamnin sekä FC Hongan. Ainoa jäljellä oleva vierasottelukin suuntautuun ainoastaan reilun 30 kilometrin päähän Valkeakoskelle.

HIFK:lta katkesi kolmen ottelun mittainen voittoputki, eikä joukkueen paikka ylemmässä loppusarjassa ole mitenkään varma. Joukkue on nyt viidentenä, ainoastaan kolme pistettä Ilvestä edellä. Helsinkiläisillä tosin on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Ilveksen seuraava ottelu on tulevana lauantaina Valkeakoskella FC Hakaa vastaan. Pirkanmaan Derbyssä on kovat panokset, sillä Haka pyrkii pois karsijan paikalta eikä tule olemaan helppo vastustaja Ilvekselle.

HIFK pelaa myös lauantaina, kun se saa vieraakseen IFK Mariehamnin. Saarelaiset puolestaan ovat kaksi pistettä Hakaa edellä ja pyrkivät valkeakoskelaiset myös pitämään takanaan. Jännitettävää riittää siis yllin kyllin.

Ilves-HIFK 1-0 (0-0)

87ʹ 1-0 Jean Carlos Blanco

Toimittaja: Mika Laakso

Artikkeliin liittyviä aiheita: