PalloTV - Konferenssiliiga alkaa - HJK kohtaa LASK:n

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
16.09.2021

Konferenssiliiga alkaa – HJK kohtaa LASK:n

HJK aloittaa torstaina UEFA:n Konferenssiliigan lohkovaiheen kotiottelulla Itävaltalaista LASK:ia, Linzer Athletik-Sport-Klubia, vastaan. HJK:n lohkossa pelaavat lisäksi Israelilainen Maccabi Tel-Aviv FC ja Armenialainen Alashkert FC.

UEFA palasi 20 vuoden tauon jälkeen kolmeen Euroopan laajuiseen seurajoukkuekilpailuun, kun uusi Konferenssiliiga käynnistettiin Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan jatkoksi. Kilpailuun on osallistunut yhteensä 184 joukkuetta, joista 32 on nyt selviytynyt lohkovaiheeseen.

Lohkoja on yhteensä kahdeksan, joista lohkovoittajat jatkavat suoraan neljännesvälieriin. Lohkokakkoset pelaavat Eurooppa-liigan lohkovaiheessa kolmanneksi sijoittuneita joukkueita vastaan playoff-kierroksen, jonka voittajat jatkavat neljännesvälieriin. Kilpailun loppuottelu pelataan Albaniassa Tiranassa 25.5.2022. Konferenssiliigan voittaja saa automaattisesti paikan seuraavan kauden Eurooppa-liigaan.

HJK on esiintynyt edukseen kesän europeleissä ja joukkueella on realistiset edellytykset menestyä myös Konferenssiliigan lohkovaiheessa. Klubin euromatsit käynnistyivät heinäkuussa Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella. Vastassa oli montenegrolainen Budućnost Podgorica, joka kaatui yhteismaalein 7-1.

Toisella kierroksella HJK kohtasi ruotsalaisen Malmö FF:n, joka voitti otteluparin yhteismaalein 3-4, ja eteni aina Mestareiden Liigan lohkovaiheeseen saakka. Malmö-tappion myötä stadilaisten eurotaival jatkui Eurooppa-liigan karsinnoissa, jossa he voittivat ensin azerbaidzhanilaisen Neftçin yhteismaalein 5-2. HJK:n eurotaival jatkui Eurooppa-liigan playoff-kierrokselle, jossa vastaan asettui turkkilainen Fenerbache, joka voitti otteluparin yhteismaalein 2-6. Eurooppa-liigan playoff-vaiheeseen selviäminen varmisti kuitenkin HJK:lle lohkopaikan Konferenssiliigassa.

LASK on vuonna 1908 perustettu jalkapalloseura Linzistä. Seura sijoittui viime kaudella neljänneksi Itävallan Bundesliigassa, mikä oikeutti europaikkaan tälle kaudelle. Eurokarsinnat sujuivat LASK:ilta mallikkaasti. Ensin kaatui serbialainen FK Vojvodina yhteismaalein 7-1. Skotlantilaisen St Johnstonen kanssa oli jo tiukkaa, mutta jatkopaikka selvisi yhteismaalein 3-1, mikä toi lohkopaikan Konferenssiliigaan.

LASK:in sarjakausi on lähtenyt käyntiin tahmeasti. Seitsemän kierroksen jälkeen seura on sarjassa toiseksi viimeisenä. Rapid Wienille viime sunnuntaina kärsitty tappio riitti seurajohdolle, joka vapautti joukkuetta vuodesta 2020 luotsanneen Dominik Thalhammerin tehtävistään alkuviikosta. Uudeksi päävalmentajaksi nimettiin apuvalmentaja Andreas Wieland. LASK:ia on huonosta alkukaudesta huolimatta turha aliarvioida. Tämä on jo seuran neljäs perättäinen kausi UEFA:n Eurocupeissa.

PalloTV

Artikkeliin liittyviä aiheita: