PalloTV - SJK ja FC Inter tasasivat pisteet

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
18.09.2021

SJK ja FC Inter tasasivat pisteet

SJK-FC Inter 2-2 (1-0)
Yleisö: 2486

SJK ja FC Inter päätyivät tasapeliin Veikkausliigan kärkiottelussa Seinäjoella. SJK ehti karata jo kahden maalin johtoon, mutta Inter taisteli vieraspisteen Turkuun toisen puoliajan ryhtiliikkeellä. Tasapeli takaa sen, että kamppailu eurocup-paikoista jatkuu kuumana, kun runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta.

SJK jatkaa sarjataulukon kolmannella sijalla ja FC Inter pysyy neljäntenä pisteen päässä seinäjokelaisista. Perässä tulevat Lahti, HIFK ja Ilves ovat kaikki vain viiden pisteen päässä sarjan kolmoissijasta. Sarjan kärkisijoja hallussaan pitävät HJK ja KuPS ovat karanneet jo yli kymmenen pisteen päähän SJK:sta ja Interistä.

Lauantain matsi oli niin sanottu kuuden pisteen ottelu, jossa haettiin asetelmia loppusarjaan ja taisteluun eurocup-paikoista. Ottelu sai lentävä lähdön, kun SJK siirtyi 1-0 johtoon jo ottelun kolmannella minuutilla. Kotijoukkue sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta pallo ajautui puolustaja Murilolle, joka tempaisi vastapalloon sellaisen pommin Inter-maalin yläkulmaan, että maalikehikko varmaan värisee Seinäjoella vieläkin.

Muutoin ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntämistä ja tarkkaa puolustuspelaamista. Kuuden pisteen matsiin ei tulla takki auki. Sen seurauksena ottelun ensimmäinen puolikas ei noussut pelillisesti kovin ihmeellisiin sfääreihin. Siitä ei sinänsä voi joukkueita moittia, kun panoset ovat isot ja tulos pitäisi saada. Keskinäisten otteluiden tulokset voivat määrittää sen, pelaako seura ensi kaudella eurocupeissa vai ei. Tauolle mentiin SJK:n 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi jälleen SJK:n maalilla. Ottelun 48. minuutilla keskikenttäpelaaja Pyry Hannola pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, Inter-vahti Henrik Moisander torjui laukauksen sivulle, mutta Jake Jervis pääsi ensimmäisenä irtopallon ja laukoi pallon maaliin kattoon pienestä kulmasta.

Inter tuli vielä mukaan otteluun. Ottelukello näytti 56 minuuttia, kun Inter-hyökkäjä Matias Ojala ajoi sisään vasemmalta ja laukoi pallon 20 metristä SJK-maalin takanurkkaan. Maalin jälkeen pallonhallinta siirtyi yhä selvemmin Interille ja se tuotti tulosta. Ottelun 69. minuutilla Inter-hyökkääjä Aleksi Paananen keskitti ja Benjamin Källman pääsi laukomaan pallon maaliin takanurkalta. Tasoitusosuman jälkeen ote pysyi Interillä, mutta muutamista läheltä-piti-tilanteista huolimatta SJK onnistui pitämään Inter-hyökkäyksen lisämaaleitta.

SJK-FC Inter 2-2 (1-0)

3ʹ 1-0 Murilo
49ʹ 2-0 Jake Jervis
56ʹ 2-1 Matias Ojala
69ʹ 2-2 Benjamin Källman

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: