PalloTV - Kei Kamara kaatoi HJK:n Stadin derbyssä

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
22.09.2021

Kei Kamara kaatoi HJK:n Stadin derbyssä

HJK-HIFK 0-2 (0-1)
Yleisö: 4650

Veikkausliigakauden ennätysyleisö sai nähdä HIFK:n päihittävän sarjajohtaja HJK:n kauden toisessa Stadin derbyssä hyökkääjä Kei Kamaran kahdella maalilla. HJK:n tappio kiristi sarjan kärkitaistelua entisestään, kun KuPS samaan aikaan voitti FC Hongan yliajalla Espoossa. Nyt joukkueiden välistä eroa on enää piste. IFK:n voitto vahvisti Rödan asemia taistelussa loppusarja- ja eurocup-paikoista.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Peli aaltoili ja molemmilla joukkueilla oli niiden pelityylille tyypilliset pallonhallintajaksonsa. Molemmat puolustivat kurinalaisesti, joten pelitilanteista syntyneet maalintekopaikat olivat kortilla. Ensimmäisen puoliajan edetessä IFK sai vahvemman otteen pallosta. IFK sai painettua pelin Klubi-päätyyn ja pidettyä sen siellä. Ja toisin kuin HJK, Röda onnistui jalostamaan kontrollinsa maaliksi ottelun 32. minuutilla. Keaton Isaksson pääsi keskittämään päätyrajalta ja maalin eteen pysäköinyt Kei Kamara pääsi murjomaan IFK:lle johtomaalin lähietäisyydeltä. Tauolle mentiin IFK:n johtaessa 0-1.

HJK tuli toiselle puoliajalle terävästi ja otti heti pallon kontrolliinsa. Peli pyöri Rödan päässä, mutta muutamista läheltä-piti-tilanteista huolimatta Klubi ei onnistunut saamaan pelivälinettä hyvin pelanneen maalivahti Calum Wardin selän taakse. IFK sen sijaan kävi tekemässä toiseen päähän maalin kesken HJK-hallinnan. Mosa ja Jusif Ali pelasivat nätin pikku kombinaation HJK:n rangaistusalueen ulkopuolella, minkä seurauksena Ali pääsi keskittämään lähietäisyydeltä. Kamara oli jälleen työmaalla ja pisti pallon sisään lähietäisyydeltä. Ottelua oli pelattu 71 minuuttia. HJK yritti vielä tulla takaisin, mutta sen tehot olivat tänään kateissa.

HJK näytti väsyneeltä. Joukkueen kova otteluruuhka ei voi olla tuntumatta. Päävalmentaja Toni Koskela oli antanut lepovuorot muutamille eurocup-peleissä pelanneille pelaajille, mutta se ei ole mikään selitys HJK:n tehottomuudelle. Klubin rosteri on niin tulivoimainen tässä sarjassa, ettei yksittäisten pelaajien puuttumisen pitäisi näkyä sarjaottelussa. IFK-matsi oli jo kolmas perättäinen peli, jossa Klubi jää maaleitta. Siinä on valtava ero siihen joukkueeseen, joka alkukaudesta eteni veikkausliigaottelusta toiseen melkein kolmen tehdyn maalin keskiarvolla. Ei HJK huono ollut, mutta tehoton ja maalintekopelissä se määrittää elämää. Muistetaan kuitenkin, että tämä oli vasta Klubin toinen tappio tällä kaudella, joten liian nopeille johtopäätöksille ei tässä kohtaan liene perusteita. HJK on edelleen tämän sarjan tasokkain joukkue.  

HJK:n puolustukseksi on silti sanottava, että HIFK oli tänään hyvä. Joukkue pelasi taktisesti tasapainoisen ottelun molempiin suuntiin. Päävalmentaja Joaquin Gomezin laatima pelisuunnitelma toimi erinomaisesti. IFK:n pallollinen pelaaminen on kehittynyt merkittävästi hänen alaisuudessaan tällä kaudella. IFK:n pallollinen vaihe on nyt myös tehokas, mitä se ei alkukaudesta ollut.

Kun HJK sai pallonkontrollin ja pääsi pelaamaan pitempiä hyökkäyksiä IFK putosi nöyrästi matalaan yhdeksän miehen blokkiin puolustamaan omaa boksiaan. Pallon saatuaan IFK pysyi pallossa, mikä mahdollisti sen, ettei HJK päässyt kontrolloimaan pelin virtausta ja joukkue pääsi lepäämän pallon kanssa. Siitä IFK:lla on kiitäminen hyvin pelannutta keskikenttäänsä, jonka kapellimestarina hääri jälleen erinomaisen ottelun pelannut Mosa. Tämä korostui etenkin ottelun toisella puoliajalla, kun HJK haki vimmatusti tasoitus- ja kavennusosumia.

Ottelun ISO nimi oli kuitenkin IFK-hyökkääjä Kei Kamara. Ei pelkästään siksi, että hän teki ottelun molemmat maalit. Hän on myös erinomainen target-pelaaja, joka pystyy pitämään hänelle pelatut pallot ja tarvittaessa rauhoittamaan joukkueensa peliä. Sitä IFK tarvitsi tänä iltana niissä hetkissä, kun HJK vyöryi päälle kaikkein kovimmin.

HJK-HIFK 0-2 (0-1)

32ʹ 0-1 Kei Kamara
71ʹ 0-2 Kei Kamara

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: