PalloTV - AC Oulun toimitusjohtaja avaa Ahola-tapauksen taustoja
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
28.09.2021

AC Oulun toimitusjohtaja avaa Ahola-tapauksen taustoja

AC Oulun ja päävalmentaja Jyrki Aholan tiet erosivat viime lauantaina. Äkillinen ero on synnyttänyt spekulaatioita siitä, mitä kulisseissa tapahtui ja huhut ovat olleet sekä värikkäitä että moninaisia. Ahola totesi AC Oulun tiedotteessa, että, ”Olisin halunnut jatkaa joukkueen valmentajana kauden loppuun saakka, mutta näissä olosuhteissa se ei ollut mahdollista”.

PalloTV tapasi AC Oulun toimitusjohtajan Juho Meriläisen ja kysyi, mitä Ahola tarkoitti, kun hän sanoi, ettei voinut jatkaa näissä olosuhteissa?

Ulospäin tapaus-Ahola sai alkunsa, kun AC Oulu ilmoitti syyskuun puolivälissä, ettei Ahola jatka seuran peräsimessä kauden jälkeen. Ilmoituksen ajankohta herätti tuolloin kummastusta, kun joukkue samaan aikaan pelasi sarjassa säilymisestä. Spekulaatiot ilmoituksen ajankohdasta ja eron syistä alkoivat välittömästi. Oliko Aholalla jo sopimus johonkin toiseen seuraan ensi kaudeksi? Samaan aikaan kaupungilla alkoi liikkua huhuja, että syy eroon löytyy pukukopista, henkilökemioista ja Aholan tavasta valmentaa.

Viime lauantaina Ahola itse ilmoitti, että hän luopuu päävalmentajan tehtävästä välittömästi. AC Oulu julkaisi heti perään tiedotteen, jossa todettiin, että "päävalmentaja Jyrki Ahola on ilmoittanut vetäytyvänsä päävalmentajan tehtävästä välittömästi. Aholan sopimus seurassa päättyy lokakuun lopussa, mutta edustusjoukkueen peräsimessä miestä ei enää nähdä."

Tämä siis tapahtui viime lauantaina, kun joukkueella oli tärkeä runkosarjan viimeinen kotiottelu Hakaa vastaan sunnuntaina. Äkillinen ilmoitus lisäsi kummastusta ja kiihdytti spekulaatioita entisestään. Mitä AC Oulussa tapahtuu? Mikä on voinut mennä organisaation sisällä niin solmuun, että tilanne johti tällaiseen?

PalloTV pyysi Jyrki Aholalta kommenttia juttuun, mutta Ahola katsoi asian loppuun käsitellyksi omalta osaltaan.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: