PalloTV - Valokeilassa FC Honka – Henri Aalto, modernin topparin DNA
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
29.09.2021

Valokeilassa FC Honka – Henri Aalto, modernin topparin DNA

Veikkausliigajoukkueiden pelaaminen on muuttunut yhä taktisemmaksi viime vuosina. Se on korostanut maalivahtien ja puolustuslinjan pallollista pelaamista sekä heidän osallistumistaan pelin eri vaiheisiin. FC Hongan toppari Henri Aalto, 32, tietää mitä modernilta topparilta vaaditaan, miten pelipaikan vaatimukset ovat muuttuneet. FC Honka on ollut pallonhallintapelin edelläkävijä Suomessa, joten Aalto on nähnyt muutoksen läheltä ja elänyt sen kanssa.

Aalto on Hongan kasvatti. Hän debytoi Veikkausliigassa kaudella 2008, mutta Hongan avauskokoonpanon vakiokasvoksi hän nousi kaudella 2011, jolloin hänet nähtiin Hongan avauskokoonpanossa 25 ottelussa. Siitä lähtien Aalto on kuulunut espoolaisten luottopelaajiin. Hän on edustanut Suomea U18-, U19- ja U21-vuotiaiden maajoukkueissa.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: