PalloTV - Hakalle ansaittu voitto HIFK:stä
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
30.09.2021

Hakalle ansaittu voitto HIFK:stä

FC Haka - HIFK 2-0 (1-0)

Valkeakosken Haka jatkaa oivassa syysvireessä, kun se kaatoi kotikentällään Helsingin IFK:n maalein 2-0 (1-0). Voitto oli koskilaisille kolmas peräkkäinen. Se oli myös todella iso voitto seuralle, sillä näillä kolmella pisteellä Haka karisti karsintapeikon kuuden pisteen päähän. Kuin ylimääräisenä bonuksena Haka saa haastajasarjaksi kutsutun alemman loppusarjan avausottelun Tehtikselle. Sen ensimmäinen vastustaja on AC Oulu, jonka vieraaksi Haka olisi tasapelillä tai tappiolla joutunut.

HIFK:n välitöntä asemaa häviö ei muuttanut. Sen paikka ylemmässä loppusarjassa eli ns. mestaruussarjassa oli jo varma ennen tätä rästiottelua. Pisteet olisivat silti kelvanneet enemmän kuin mielellään. HIFK olisi päässyt voitolla hyvään kärkikvartetin imuun kamppailtaessa vähintään neljännestä sijasta, joka takaa paikan ensi kesän europeleihin. HIFK lähtee nyt ajamaan ylempänä olevia kiinni neljän pisteen takamatkalta.

Jos HIFK:n otteet ovat jatkossakin samanlaisia, pisteitä ei ole montaa luvassa. Sen esitys Valkeakoskella oli väsyneen näköistä eikä joukkue saanut konettaan käynnistymään oikein missään vaiheessa. HIFK:stä ei ollut myöskään suurta uhkaa vastustajan puolustukselle. Se ei saanut pelaamalla rikottua Hakan neljän miehen tiivistä linjaa eikä HIFK:n vaarallisina tiedetyistä erikoistilanteista ollut apua sen enempää. Isäntien maalivahti Aatu Hakala pääsi kuittaamaan kolmannen nollapelinsä hyvin helpolla iltapuhteella.

Haka pelasi pääosin yksinkertaisesti ja suoraviivaisesti. Välillä se pääsi väläyttelemään osaamistaan rakentamalla hyökkäyksiään näyttävillä syöttökombinaatioilla, mutta muuten kotijoukkueen otteet perustuivat pitkälti suoraviivaiseen tapaan pelata. Hakakaan ei pitänyt suurta vauhtia yllä, minkä vuoksi sen hitaana pitämää HIFK:n puolustuslinjaa ei kuumotettu äärirajoilleen. Voi sanoa, että Haka teki tarvittavan ja säästi energiansa viikonloppua varten.

Tauon jälkeen HIFK yritti pelata enemmän maata pitkin ja lyhyemmillä syötöillä, mutta sen vire oli niin alakuloinen ettei Haka joutunut todelliseen testiin.

Vaikka tempo puuttui kokonaan ja kentällä oli yksi paukkuja säästellyt sekä toinen muuten vain vaisu joukkue, ottelusta muodostui yllättävän rikkonainen. Tilastojen mukaan vapaapotkuja puhallettiin yli 30 kappaletta ja erotuomari Joni Hyytiän käsi kävi taskulla seitsemän kertaa.

Logan Rogerson ja Donaldo Acka vastasivat Hakan puskumaaleista. Kaksikko kuului myös kotijoukkueen parhaimmistoon Luiyi de Lucasin ohella. Vaisusta vierasjoukkueesta erottuivat Mostagh Yaghoubi ja muutaman hyvän torjunnan tehnyt Markus Uusitalo.

Loppusarjat käynnistyvät viikonloppuna. FC Haka isännöi sunnuntaina siis AC Oulua. HIFK:n tie vie samana päivänä Turkuun FC Interin vieraaksi.

FC Haka - HIFK 2-0 (1-0)
24. 1-0 Logan Rogerson
80. 2-0 Donaldo Acka
yleisöä: 1 030

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: