PalloTV - Valokeilassa FC Honka – Duarte Tammilehto
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
30.09.2021

Valokeilassa FC Honka – Duarte Tammilehto

FC Hongan keskikenttäpelaaja Duarte Tammilehdon, 31, loukkaantuminen kesällä saattoi olla se tekijä, joka ratkaisi sen, että Honka päätyi pelaamaan loppusyksyksi alempaan loppusarjaan. Tammilehto on viime kausina ollut eräänlainen Hongan keskikentän toteemi, jonka ympärille espoolaisten pallollinen peli on rakentunut. Hän on nähnyt veikkausliigafutiksen kehittymisen aitiopaikalta.

Tammilehdon edustusjoukkueuran aikana Veikkausliigassa pelaamisesta on tullut entistä taktisempaa. Samaan aikaan pelaajien keski-ikä on laskenut ja Veikkausliigasta on tullut entistä nuorempien pelaajien sarja. PalloTV tapasi Tammilehdon ja kysyi, miten se näkyy itse pelaamisessa, vai näkyykö se? Ovatko edustusjoukkuepaikkoja tavoittelevat nuoret valmiimpia kuin ennen? Miten kehitys on vaikuttanut keskikentällä pelaamiseen? Missä ja miten konkarin peliura joskus päättyy?

Tammilehto pelasi juniorivuotensa pääkaupunkiseudulla. Hän on edustanut Pajamäen Pallo-Veikkoja, FC Jokereita ja HJK:ta. Miesten tasolla hän ehti edustaa useampaa seuraa, Klubi 04, TPS, IFK Mariehamn ja FC Lahti ennen kuin siirtyi Honkaan 2017. Eri ikäkausimaajoukkueissa hänet on nähty 15 kertaa.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: