PalloTV - KuPS ja HIFK maaleitta - Mestaruustaisto sai uusia kierroksia
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
23.10.2021

KuPS ja HIFK maaleitta – Mestaruustaisto sai uusia kierroksia

KuPS - HIFK 0-0 (0-0)

KuPS:n ja HIFK:n välinen ylemmän loppusarjan ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Tulos tarkoitti mestaruustaiston menemistä uusiin puitteisiin. Pallo heitettiin nyt HJK:lle, joka kohtaa FC Interin huomisillan ainoassa ottelussa. KuPS nousi 56 pisteeseen, joka on neljä pistettä enemmän kuin yhden pelin vähemmän pelanneella HJK:lla. Klubi voi voittaessaan nousta pisteen päähän, mikä avaa uusia ulottuvuuksia kahdelle viimeiselle kierrokselle.

HIFK:n tilannetta piste ei juurikaan muuttanut. Se ei voi nousta mitaleille ja IFK:n mahdollisuus saavuttaa neljäs sija, jolla pääsee eurokentille ensi vuonna, oli hyvin teoreettinen. Tasapeli vei mennessään senkin mahdollisuuden. HIFK jää vääntämään viidennestä sijasta Ilveksen kanssa.

Ottelu oli kokonaan KuPS:n käsissä. Peräänkuulutettua malttia tai huolellisuutta sillä ei kuitenkaan ollut, ja niin maalit jäivät tekemättä. Lopuista huolehti HIFK:n englantilaismaalivahti Calum Ward, joka oli huikeassa torjuntavireessä. Pariin otteeseen apuna olivat myös maalivahdin parhaat kaverit eli ylärima ja pystypuu. Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla Tim Väyrysen pusku meni Wardin käsien kautta ylärimaan ja kulmaksi. Hetkeä ennen loppua Urho Nissilän sivuvapaapotku tärähti takatolppaan.

Maltin puutteesta kertoo mm. paitsiotilasto. Avustavan erotuomarin lippu nousi pystyyn kuudesti, kun keltapaitojen hyökkääjä oli liian ahne.

Oman kunniansa saa toki HIFK:n puolustus, joka selvisi KuPS:n paineen alla mainiosti. Maalittomuudesta huolimatta ottelu ei ollut kuitenkaan HIFK:n matalaa blokkia. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla HIFK pääsi rakentamaan peliään yllättävänkin hyvin, mutta sen hyökkäykset pysähtyivät toiseen hyvään puolustuslinjaan. HIFK sai oikeastaan vain yhden kunnon maalipaikan ja senkin KuPS:n alakerran huolimattomuuden ansiosta. Kei Kamara pääsi katkomaan heikon syötön ja testaamaan sen jälkeen Johannes Kreidlin torjuntataitoja.

Yhdellä kärjellä operoineen HIFK:n hyökkäys jäi muutenkin liiaksi Kamaran varaan. Hän joutui pelaamaan suurella säteellä ja Kamara nähtiin ajoittain tekemässä töitä jopa omalla puolustusalueella. HIFK:n tarjoama prässi oli olematonta ja KuPS pääsi nousemaan puolen kentän yli melko rauhassa.

Toisella puoliajalla HIFK oli täysin altavastaajan asemassa. Pienellä ringillä operoiva helsinkiläisseura oli saanut nytkin penkille vain neljä vaihtopelaajaa, joista Mosawer Ahadi ja Aatu Kujanpää pääsivät pelaamaan. HIFK näytti aavistuksen verran väsähtäneeltä siinä, missä KuPS jaksoi pyörittää omaa palloralliaan. HIFK:n puolustus oli kuitenkin rautaa silloin, kun sen piti olla. Tauon jälkeinen ensimmäinen vartti oli KuPS:n myllytystä, mutta sen jälkeen helsinkiläisten maalilla oli rauhallisempaa.

KuPS:n kausi jatkuu Seinäjoella ensi keskiviikkona. Viimeisellä kierroksella se kohtaa HJK:n. Otteluun on tiettävästi myyty jo tuhansia pääsylippuja ennakkoon. Jos pelillä on mestaruuden kannalta merkitystä, KuPS:n kaksi vuotta vanha yli 7100 katsojan yleisöennätys saattaa olla vaarassa. FC Interin lisäksi HJK:n välietappina on paikallisderby HIFK:iä vastaan. Mikä kauden huipentuma onkaan tulossa - kunhan tähdet ovat kohdallaan!

KuPS - HIFK 0-0 (0-0)
yleisöä: 2 393

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: