HJK kiipesi kärkeen – Roope Riski ratkaisi Stadin derbyn – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Liigacup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
27.10.2021

HJK kiipesi kärkeen – Roope Riski ratkaisi Stadin derbyn

HJK - HIFK 1-0 (0-0)

HJK voitti HIFK:n kauden viimeisessä Stadin derbyssä maalein 1-0 (0-0). Voitto nosti Klubin Veikkausliigan ylemmän loppusarjan eli Mestaruussarjan ykköseksi pisteellä ohi KuPS:n. Kuopiolaiset menettivät piikkipaikkansa jäämällä tasatulokseen Seinäjoella. Tämä tarkoittaa sitä, että Mestaruustaistelu huipentuu huikeaan finaalinäytökseen Kuopiossa ensi sunnuntaina. Tämän päivän tulokset käänsivät vaa'an HJK:n hyväksi - Klubille riittää tasapelikin mestaruuteen.

HIFK ei tehnyt peliä helpoksi vastustajalleen, vaan HJK sai tehdä täyden päivätyön ottelun voittamiseksi. Tavat pelata eivät olleet muuttuneet edellisten liigaottelujen jälkeen. HJK:lla oli kolmen kärki ja se prässäsi vastustajaansa aktiivisesti HIFK:n omalla puolustusalueella. HIFK sen sijaan tyytyi makaamaan alempana ja antoi HJK:n rauhassa pitää palloa. Kei Kamara heilui yksinäisenä kärkimiehenä ilman sanottavaa prässäysvelvoitetta.

Taktiikka puri Klubiin lähes loppuun saakka, kunnes HIFK:lle sattui kohtalokas virhe. Avain oli HJK:n korkeassa prässissä, joka pilasi HIFK:n oman puolustusalueen sivurajaheiton. Atomu Tanaka prässäsi voimakkaasti HIFK:n pelaajaa, joka menetti pallon Klubille. Wayne Browne jatkoi sen Roope Riskille, joka pääsi iskemään vapauttavan maalin.

Johtomaaliin asti HIFK oli pystynyt pitämään HJK:n kunnon tekopaikoilta pois. Klubi sai yhteensä neljä laukausta maalia kohti, joista yhden ensimmäisellä ja kolme toisella puoliajalla. HJK sai ottelun aikana kymmenen kulmapotkua, mikä kuvastaa hyvin sen ylivoimaa hyökkäyspäässä mutta myös HIFK:n tiivistä puolustuspelaamista. Laukaukset yksinkertaisesti blokattiin tai siivottiin päätyrajasta yli. Tilaa oli vähän. Isoa uhkaa erikoistilanteillaan HJK ei luonut.

Johtomaalin jälkeen HJK muisti olla tarpeeksi aktiivinen, jotta ote ja etu ei valunut passivoitumisen takia vastustajalle. Virheistä oli selvästi opittu. HIFK löi kaasun pohjaan ja sai pientä otetta, mutta HJK kesti. Yhden tuhannen taalan paikan punapaitaiset saivat, mutta vaihdosta kehiin tulleen Mosawer Ahadin pusku suuntautui liian ylös. Klubilaiset ovat yhdet pullakahvit velkaa Janne Sakselalle, joka tuli tilanteeseen voimalla ja saattoi ratkaisevasti häiritä Ahadin työskentelyä.

Ahadin paikkaa ennen HIFK:llä oli yksi hässäkkä vastustajan maalilla. Sitten videonauhaa pitääkin kelata taakse päin aina toiselle minuutille, kun tulee HIFK:n seuraava ja viimeinen mainitsemisen arvoinen maalipaikka vastaan. Silloin oli asialla kukapa muu kuin Kamara, jonka varassa tähtirintojen maalinteko liiaksi lepää. Macario Hing-Glover jakeli muutaman maukkaan keskityksen ja Jani Bäckman oli tuttuun tyyliin mies paikallaan keskikentällä. HJK:sta erottuivat keskikentän Lucas Lingman ja brassilaituri Jair sekä kärkipäässä Riskin veljekset.

Töölön sateisessa illassa ottelua seurasi 4 081 katsojaa. Derbyksi ja mestaruustaistojen kannalta yhdeksi ratkaisevaksi otteluksi se on pieni lukema. Pääkaupunkiseudun tämän kauden huonot katsojamäärät huomioiden nelitonninen lienee nieltävissä vähintäänkin rimaa väpättävänä välttävänä lukuna. Kansainvälistä meininkiä tämäkin sakki sai aikaiseksi: Ottelu alkoi myöhässä ja keskeytyi heti kolmannella minuutilla soihtujen savujen peitettyä näkyvyyden. Tunnelma oli toki hieno. Kauden yleisöennätys menee varmuudella rikki Kuopiossa sunnuntaina.

HJK - HIFK 1-0 (0-0)
77. 1-0 Roope Riski
yleisöä: 4 081

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: